Victor Socaciu are plămânii afectați 50% de coronavirus. Nu mai poate respira fără masca de oxigen

Artistul folk Victor Socaciu este internat, în stare gravă, la spital, infectat cu SARS-COV-2. A participat la un festival de folk, la Breaza, ținut acolo pentru că localitatea e în scenariul verde.

 

Apropiații spun că interpretul în vârstă de 68 de ani nu poate respira fără oxigen.

De la colegii de breaslă ai lui Victor Socsciu am aflat că artistul a fost internat vineri la Spitalul Monza din Capitală, după ce a început să aibă febră.

Testul a confirmat prezența virusulului SARS-COV-2 în corp, după care starea lui a început să se înrăutățească. Apropiaţii spun că 50% din plămâni sunt afectaţi în acest moment, iar cântăreţul nu poate să mai respire fără masca de oxigen. Este însă conștient, nu este la ATI şi nu a fost intubat.

Cât despre condiţiile în care s-ar fi putut infecta, colegii vorbesc despre Festivalul „OM BUN” pe care Victor Socaciu l-a organizat la Breaza, la finalul lunii martie. Acolo, mai mulţi artişti de folk au cântat pe scenă, într-o sală închisă, cu aproximativ 30 de spectatori.

Încă un artist ar fi fost confirmat cu COVID 19 după festival, iar alţii s-au testat.

Vasile Șeicaru: „Festivalul trebuia ținut la Bucuresti, la teatrul Notarra sau Creanga, dar fiind scenariul rosu s-a mutat acolo unde era scenariul verde. Autoritățile locale din Breaza l-au organizat, în condiții de distanțare, oamenii au avut mască. Eu nu m-am dus pentru ca nu eram vaccinat. Cu doua zile înainte l-am anunțat, și în locul meu l-a chemat pe Bittman. Mi-a fost frică să mă duc.”

Și Mircea Baniciu a confirmat că Socaciu nu poate respira fără masca de oxigen.

„Starea lui, aproape normală, dar stă prost cu oxigenul, așa mi s-a spus. Ieri am aflat, nu aveam o relație foarte apropiată, am paritcipat împreună acolo” a spus Baniciu.

Leave A Comment

%d bloggers like this: