BILANȚ AL CERCETĂTORILOR UBB LA UN AN DE MĂSURI ANTI-COVID

April 3, 2021
132 Views

O echipă de cercetători din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a realizat un proiect de monitorizare în timp real a evoluţiei pandemiei, respectiv a stării economice a României.

Proiectul de cercetare COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor (econ.ubbcluj.ro/coronavirus) a analizat evoluţia pandemiei, măsurile guvernamentale, evoluţia generală şi perspectivele economiei româneşti, ptaţa imobiliară şi sectorul companiilor,cercetătorii UBB realizând analize şi estimări pentru fiecare dintre acestea.

1) Evoluţia pandemiei

Primul an al COVID-19 a adus două valuri de pandemie în România: primul val aferent perioadei februarie-august 2020 a fost caracterizat de un maxim de îmbolnăviri zilnice de peste 1500 de cazuri, iar în cadrul celui de al doilea val (septembrie 2020 – februarie 2021) România a atins recordul absolut al cazurilor noi zilnice de peste 10.000 de persoane. În perioada curentă Europa resimte deja efectele unui al treilea val, tendinţă care a devenit o realitate şi în România. În luna martie 2021, numărul îmbolnăvirilor este în continuă creştere, iar în data de 16 martie 2021, la exact un an de la instituirea stării de urgenţă, România trece din nou peste 6.000 de cazuri noi zilnice, până în momentul de faţă record absolut în anul 2021.

2) Măsuri guvernamentale

…..

Rezultatele mai detaliate ale proiectului de cercetare, actualizate în regim zilnic, pot fi consultate pe platforma online COVID-19 RoEIM

Analizele mai detaliate, pe pagina proiectului

Leave A Comment

%d bloggers like this: