Una dintre moștenirile pe care pandemia o va lăsa este dorința angajaților de a li se permite să lucreze de la distanță mai des, arată un studiu realizat de Boston Consulting Group (BCG) și BestJobs. În ceea ce privește România, aproximativ 9 din 10 persoane chestionate au declarat că se așteaptă ca locul lor de muncă să rămână complet sau parțial de la distanță după COVID-19.
Chiar și angajații care realizează sarcini manuale, au spus că sunt interesați de o oarecare flexibilitate cu privire la unde și când vor lucra.
România s-a clasat pe locul patru în topul comparativ realizat la nivel global, după țări precum Filipine, Africa de Sud și Zambia, în privința lucrului de la distanță: 41% dintre românii chestionați au declarat că ar prefera să nu mai fie nevoiți să se întoarcă niciodată la birou, reprezentând un procent cu mult mai mare față de media globală de 24%, se arată în studiul intitulat Decoding Global Ways of Working. 48% dintre români au declarat că ar prefera ca, după pandemie, să aibă posibilitatea combinării muncii de la distanță cu cea de la birou, reprezentând de două ori mai mulți oameni, comparativ cu cei care lucrau de la distanță la sfârșitul anului 2020 și depășind cei 20% dintre românii care lucrau de la distanță înainte de apariția virusului.
Citește integral pe economedia.ro
Foto : ceccarbusinessmagazine.ro