𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐚 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭 𝐧𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐧𝐚𝐯𝐢𝐠𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞 𝐥𝐚𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐓𝐚𝐫𝐧𝐢𝐭𝐚 𝐬𝐢 𝐅𝐚𝐧𝐭𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞

Forul administrativ al județului Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare din data de 31 martie a.c., noile regulamente privind navigația pe lacurile Tarnița și Fântânele, inclusiv mecanismul de control al aplicării acestora și sancțiunile impuse pentru nerespectarea regulilor.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘓𝘢 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘥𝘶𝘳𝘪 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘵𝘳𝘢𝘯𝘴𝘱𝘢𝘳𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘵𝘰𝘵𝘪 𝘤𝘦𝘪 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘦𝘴𝘢𝘵𝘪 𝘢𝘶 𝘱𝘶𝘵𝘶𝘵 𝘧𝘰𝘳𝘮𝘶𝘭𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘱𝘶𝘯𝘦𝘳𝘪, 𝘢 𝘳𝘦𝘻𝘶𝘭𝘵𝘢𝘵 𝘰 𝘳𝘦𝘨𝘭𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘭𝘪𝘣𝘳𝘢𝘵𝘢, 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘵𝘦𝘫𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘴𝘶𝘳𝘴𝘢 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘢 𝘊𝘭𝘶𝘫𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘴𝘪 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘰𝘯𝘫𝘶𝘳𝘢𝘵𝘰𝘳, 𝘱𝘦𝘳𝘮𝘪𝘵𝘢𝘯𝘥, 𝘵𝘰𝘵𝘶𝘴𝘪, 𝘥𝘦𝘴𝘧𝘢𝘴𝘶𝘳𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘥𝘦 𝘢𝘨𝘳𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘶 𝘱𝘰𝘭𝘶𝘦𝘢𝘻𝘢”.
În ceea ce privește lacul Tarnița, regulamentul delimitează trei zone de reglementare, din care, în două este complet interzisă navigația. În cea de-a treia, care cuprinde inclusiv zona de la „coada lacului”, după cum este cunoscută de turiști, este permisă navigația, însă doar cu ambarcațiuni care folosesc motoare electrice. În ceea ce privește amenzile, cele mai mari sunt cele pentru accesul cu mijloace care utilizează combustibili fosili, acestea fiind între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoanele juridice.
Accesul cu ambarcațiuni care utilizează carburanți fosili este interzis, de asemenea, și în ceea ce privește lacul Fântânele, cu excepția celor deținute de autoritățile publice și care se află în misiune. La fel ca în cazul lacului Tarnița, este permisă navigația ambarcațiunilor de agrement și sportive propulsate exclusiv cu vâsle, vele, pedale și motoare electrice. Amenzile pentru nerespectarea prevederilor regulamentului sunt identice cu cele aplicate pe lacul Tarnița, constatarea și aplicarea contravențiilor fiind realizată de către angajați ai Consiliului Județean Cluj, desemnați de președintele forului administrativ județean.
Ar putea fi o imagine cu natură, cer, lac şi copac

Leave A Comment