Specialiştii Microsoft şi Bitdefender: Securitatea cibernetică, tot mai importantă în contextul digitalizării accelerate

March 30, 2021
109 Views

A trecut mai bine de un an de când noile restricţii economice şi sociale care ne-au fost impuse au generat o nouă rutină la nivel global.

Pandemia a adus provocări inedite, angajatorii fiind nevoiţi să găsească metode prin care angajaţii să îşi poată desfăşura activitatea de acasă în condiţii optime, fără să le fie afectată productivitatea. Totodată, companiile au trebuit să găsească şi soluţii prin care să asigure securitatea resurselor şi a sistemelor informatice.

În acest context, în care numărul dispozitivelor utilizate, timpul petrecut de fiecare dintre noi în mediul online şi cantitatea de date şi informaţii au crescut considerabil, securitatea cibernetică a devenit, şi ea, tot mai importantă.

Una dintre cercetările efectuate recent de Microsoft arată că, la nivel global, majoritatea angajaţilor din domeniul IT a adoptat modelul de lucru de la distanţă, iar cei care nu au făcut asta au invocat drept principal motiv menţinerea securităţii sistemelor, cu precădere a acelora care nu pot fi accesate şi din cloud.

Potrivit Microsoft, una dintre cele mai mari provocări aduse de munca de la distanţă ţine de înţelegerea riscurilor – este absolut necesar ca fiecare angajat să înţeleagă că trebuie să urmeze modelele de bune practici atunci când utilizează instrumentele digitale, pentru a nu genera riscuri de securitate suplimentare.

În plus, studiul citat arată că foarte multe dintre organizaţii plănuiesc să menţină modelul de lucru hibrid chiar şi după pandemie, motiv pentru care au în plan să accelereze şi investiţiile în digitalizare. Această tendinţă, de majorare a cheltuielilor în vederea transformării digitale, s-a văzut şi în anul 2020, când multe dintre companii şi-au depăşit bugetele planificate iniţial.

Eugen Rusen, Senior Cloud Solution Architect Security & Compliance, Microsoft Central & Eastern Europe: “Tehnologia şi transformarea digitală şi-au dovedit, încă o dată, valoarea în a susţine companiile, iar cercetările efectuate de Microsoft arată că 80% dintre organizaţiile de la nivel global vor migra infrastructurile lor către aplicaţii şi infrastructuri de cloud. Transformarea digitală nu se va opri odată cu pandemia, ea va continua în mod accelerat, şi este necesar să se întâmple astfel, însă trebuie să înţelegem cât de importantă este securitatea cibernetică. Fără investiţii în această direcţie, companiile de pretutindeni se expun unor riscuri uriaşe. Divizia Microsoft Security este acum un business de 10 miliarde de dolari, creşte cu 40% de la an la an si continuă să dezvolte soluţii de securitate care să asigure un nivel ridicat de protecţie împotriva atacurilor cibernetice pe toate planurile, pornind de la o abordare modernă de tip Zero Trust şi acoperind protecţia identităţilor, protecţia aplicaţiilor, datelor sau a întregii reţele de care dispune o companie. În acest moment Microsoft si Bitdefender sunt lideri de piaţă în zona de Security atât în România, cât şi la nivel de CEE, iar parteneriatul strâns în zonele de Managed Detection & Response, Threat Protection & Secure Remote Work îşi continuă evoluţia prin integrarea soluţiilor Bitdefender Gravity Zone şi Microsoft Identity, Microsoft Defender & Azure Sentinel prin cadrul formal Microsoft Intelligent Security Association”.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: