Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Aprilie debutează cu temperaturi mai mici decât cele normale

March 30, 2021
404 Views

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat, luni, cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, 29 martie – 5 aprilie. Temperaturile vor creşte treptat, dar luna aprilie începe cu temperaturi mai scăzute decât valorile normale perioadei.

…..

Transilvania

La începutul celro 2 săptămâni, vremea va fi mai rece, atât peste zi, cât şi noaptea, unde vor fi minime negative în cea mai mare parte a regiunii. Temperatura va creşte treptat, iar după data de 2 aprilie acestea vor atinge valori mai mari decât cele specifine perioadei.

Estimările prognostice indică o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (valori la amiază de 15-20 de grade) cu perioade caracterizate de valori mai mici decât cele specifice în prima decadă a lunii aprilie (11-14 grade). Şi regimul termic nocturn va avea oscilaţii, iar mediat regional va fi de 0-5 grade. Pînă în data de 2 aprilie regimul pluviometric va fi în general deficitar, doar pe spaţii restrânse urmând a ploua în general slab.

……

La munte

Până în data de 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel că de la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1…-4 grade şi noaptea -8…-3 grade) la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4-10 grade şi minime de -4…2 grade. La începutul intervalului, pe spaţii mici şi trecător vor fi precipitaţii mixte. După data de 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ.

Leave A Comment

%d bloggers like this: