Opera Nationala Romana Cluj-Napoca : CONCERT MOZART, VINERI, 19 MARTIE 2021, ORA 19:00.ONLINE

March 18, 2021
406 Views

“Alert, original și mereu surprinzător, Wolfgang Amadeus Mozart ne cucerește cu fiecare dintre partiturile sale, iar acest concert este impregnat cu aceeași inspirație inegalabilă.

Interpretat de Rareș Munthiu – vioară și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorală a artistului Vlad Baciu, programul acestui eveniment cuprinde două lucrări celebre și mereu actuale: Simfonia Nr. 25 în Sol Minor, K.183/173dB și Concertul pentru vioară și orchestră nr. 5 în La Major, K.219. Prima, adesea denumită și „mica simfonie în sol major”, a fost scrisă de prodigiosul compozitor clasic – renumit pentru creația sa precoce – la doar 17 ani, în anul 1773. Salturile mari și ritmul sincopat caracterizează liniile melodice ale acestei simfonii efervescente.

La rândul său, Concertul pentru vioară și orchestră nr. 5 a fost compus doi ani mai târziu, în perioada în care Mozart devenise muzicianul Curții Regale din Salzburg. „Concertul turcesc”, precum este supranumit datorită influențelor sale otomane, acesta reprezintă un colaj liric acaparant și plin de viață.

Iată o invitație perfectă pentru primele seri ale acestei primăveri! Vă așteptăm online!”

Leave A Comment

%d bloggers like this: