ADEVERINȚĂ vaccinare anti-COVID, disponibilă în format electronic. De unde poate fi descărcată

March 10, 2021
648 Views

Marți, 9 martie, s-au făcut precizări importante despre o adeverință de vaccinare care va putea fi descărcată electronic.
Adeverința de vaccinare va fi disponibilă și în format electronic și va putea fi descărcată din Registrul electronic național al vaccinărilor.

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze poate să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Adeverința de vaccinare se poate obține accesând linkul adulti.renv.ro, iar utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”, după care se va deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, cu care doritorul trebuie să fie de acord, pentru a fi trimis mai departe la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon.

„Orice persoană vaccinată cu două doze poate să intre pe site, citește termenii de utilizare și îi acceptă. În cazul în care îi acceptă, îi apar două ferestre, în una trebuie să introducă CNP-ul, în a doua numărul de telefon. Primește un cod pe telefon. Introduce codul respectiv și obține adeverința de vaccinare pentru CNP-ul pe care l-a introdus”, a spus, marți după-amiază, Florentina Furtunescu din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Ulterior, a adăugat: „Cred că este deja disponibil serviciul acesta, deocamdată este disponibil pe CNP și datele din buletin, de săptămâna viitoare va putea fi disponibil și pe datele din pașaport.”

Leave A Comment

%d bloggers like this: