Video. Preşedintele Klaus Iohannis : Nu avem in vedere un lockdown de Pasti ; starea de alerta prelungita saptamana aceasta

March 10, 2021
336 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că autorităţile nu au în vedere un “lockdown” de Paşti, iar starea de alertă va fi prelungită săptămâna aceasta.

El a adăugat că restricţiile de circulaţie pe timp de noapte ar putea intra în vigoare mai devreme, la ora 22,00, faţă de ora 23,00, cum este în prezent.

“Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri, şi restricţiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulaţia pe timp de noapte, care este restricţionată acum de la ora 23,00, va fi restricţionată mai devreme, probabil începând de la orele 22,00”, a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Totodată, a spus că nu este luată în considerare instituirea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor pascale.

“Pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paşti”, a mai afirmat Iohannis.

El a avertizat cu privire la numărul mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

“Vreau să atrag atenţia, totuşi, că cifrele din ultima săptămână, privind evoluţia pandemiei de COVID-19, sunt îngrijorătoare. Tendinţa de creştere este evidentă şi din toate părţile ni se spune că presiunea pe secţiile de Terapie Intensivă este tot mai mare”, a adăugat preşedintele.

Şeful statului i-a îndemnat pe români să respecte normele sanitare în vigoare.

“Dragii mei, haideţi să nu irosim ceea ce am câştigat până acum prin campania de vaccinare, care merge foarte bine (…). Astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populaţiei. Dar până atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal”, a subliniat Iohannis.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, a amintit că peste un milion de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 pe teritoriul României şi a apreciat că “numărul de doze administrate creşte de la o zi la alta, numărul de centre de vaccinare creşte de la o săptămână la alta”. AGERPRES

Foto : presidency.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: