Grup de lucru pentru elaborarea unui Ghid privind donarea de alimente

March 7, 2025
95 Views

Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) Ioan Oleleu, împreună cu specialiști din cadrul instituției și reprezentanți ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), a inițiat un grup de lucru pentru elaborarea unui Ghid privind donarea de alimente, conform Regulamentului (CE) nr. 852/2004 privind igiena produselor alimentare.

‘Acest ghid va sprijini reducerea risipei alimentare și va crea un cadru sustenabil pentru utilizarea eficientă a resurselor, în beneficiul întregii societăți. În urma întâlnirii, au fost stabiliți pașii pentru continuarea lucrărilor și avizarea ghidului de către ANSVSA’, se menționează într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Printre subiectele discutate s-au mai numărat: stabilirea termenului de valabilitate al alimentelor; clasificarea alimentelor în funcție de data durabilității minimale; evaluarea siguranței alimentelor în procesul de donare. AGERPRES

Leave A Comment