9 alimente care conțin mai multă vitamina C decât portocala

September 24, 2024
245 Views

Adevărul este că multe alte alimente conțin mult mai multă vitamina C decât o portocală. De ce este asta important? Pentru că vitamina C te poate ajuta să îți menții imunitatea puternică, în special în sezonul răcelilor și gripei. Așadar, dacă vrei să îți crești aportul de vitamina C fără să te limitezi la portocale, iată câteva opțiuni delicioase și sănătoase pe care trebuie să le încerci.

1. Căpșuni
Știai că șapte căpșuni mari îți oferă mai multă vitamina C decât o portocală? În timp ce o portocală conține 70 mg de vitamina C, căpșunile îți pot aduce 105 mg. Pe lângă asta, căpșunile sunt bogate în magneziu și acid folic, ceea ce îți ajută corpul să își stabilizeze glicemia și să îți menții inima sănătoasă.

2. Broccoli
Doar 100 de grame de broccoli crud conțin 89 mg de vitamina C, aproape cât necesarul zilnic recomandat de 90 mg. Pe lângă vitamina C, broccoli este plin de vitamina K, care îți ajută oasele și sprijină coagularea sângelui.

3. Ardei grași
Ardeii grași sunt adevărate bombe de vitamina C. Un ardei verde îți oferă 95,7 mg, unul roșu aduce 152 mg, iar unul galben ajunge la 341 mg de vitamina C – de aproape cinci ori mai mult decât o portocală. În plus, ardeii grași sunt o gustare săracă în calorii și bogată în fibre.

4. Kiwi
Aceste fructe conțin 168,8 mg de vitamina C per porție (aproximativ două kiwi). Dar asta nu e tot! Kiwi este și o sursă excelentă de potasiu și serotonină, hormonul care te ajută să dormi mai bine și îți îmbunătățește starea de spirit.

5. Varza de Bruxelles
O porție îți aduce 96,8 mg de vitamina C. În plus, sunt pline de fibre și fitonutrienți care te ajută să previi cancerul. Dacă ți se pare că au un gust prea amărui, încearcă să le prăjești pentru a le scoate la suprafață dulceața naturală.

6. Kale

…..

Foto: shuttesrstock.com

Leave A Comment