Dieta cu mere te ajută să slăbești și ar putea preveni cancerul, diabetul, bolile de inimă și maladia Alzheimer / Cum arată un astfel de plan alimentar

July 7, 2024
84 Views

Merele au proprietăți ce cresc senzația de sațietate, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate prin reducerea aportului total de calorii, transmite Healthline. Cercetările sugerează că includerea merelor într-o dietă echilibrată poate promova pierderea în greutate și poate îmbunătăți starea generală de sănătate. Dieta cu mere mai poate, de asemenea, să stimuleze și controlul zahărului din sânge, sănătatea inimii și funcția creierului.

În ceea ce privește pierderea în greutate, trebuie remarcat faptul că merele sunt bogate în apă și au un conținut scăzut de calorii. Sunt, de asemenea, bogate în fibre, ceea ce dă senzația de sațietate și poate reduce apetitul. Prin urmare, ajută la controlul greutății.

Merele ajută la sănătatea digestivă
Un măr de mărime medie conține aproximativ 4 grame de fibre și are un conținut scăzut de calorii. Un măr de mărime medie conține aproximativ 86% apă și 95 de calorii. Acest lucru face din mere un aliment excelent, multe studii demonstrând că aportul ridicat de fibre este legat de o scădere a greutății corporale și, implicit, de un risc redus de obezitate.

Consumul de fibre poate încetini digestia alimentelor și îți dă senzația de sațietate, deși ai consumat mai puține calorii. De asemenea, fibrele îți pot îmbunătăți sănătatea digestivă și îți pot hrăni bacteriile prietenoase din intestin, ajutând sănătatea metabolică și controlul greutății.

Combinația de apă și fibre face ca merele să fie incredibil de sățioase. Merele întregi sunt mult mai sățioase decât sosul de mere sau sucul de mere. În plus, ne ia mai mult să mâncăm mere, comparativ cu alte alimente care nu conțin fibre, fapt ce contribuie, de asemenea, la sațietate.

Bogate în fibre, favorizează slăbirea
În studiile asupra femeilor cu exces de greutate care urmează o dietă săracă în calorii sau de scădere în greutate, consumul de mere este asociat cu slăbirea.
Într-un studiu din 2008, femeile au mâncat în mod regulat mere, pere sau prăjituri de ovăz – alimente cu conținut similar de fibre și calorii. După 12 săptămâni, grupurile care au primit fructe au pierdut, în medie, 1,2 kg, dar femeile din grupul care a consumat ovăz nu a prezentat o pierdere semnificativă în greutate.

De asemenea, cercetătorii au făcut un studiu pe 50 de oameni cărora le-au dat să mănânce, în afară de alte alimente, și câte trei mere, trei pere sau trei fursecuri de ovăz, pe zi. După 10 săptămâni, la subiecții din grupul care a primit fursecuri de ovăz nu a văzut nicio schimbare în greutate, dar cei din grupul care a mâncat mere au slăbit câte 0,9 kg.

În plus, subiecții din grupul celor care au primit mere au redus aportul total de calorii cu 25 de calorii pe zi, în timp ce subiecții din grupul care a primit fursecuri cu ovăz a mâncat puțin mai multe calorii.

Alte beneficii pentru sănătate asociate cu merele

Leave A Comment