Cel mai bun ceai pentru reducerea colesterolului, conform nutriționiștilor

July 5, 2024
82 Views

Dacă ai colesterolul mărit, probabil că te gândești să faci schimbări în alimentația ta pentru a-l menține sub control.

Un aport crescut de fibre și reducerea grăsimilor saturate și a zaharurilor adăugate pot avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol. Totuși, s-ar putea să nu fi auzit despre un băutură care ar putea avea, de asemenea, un efect benefic.

„Ceaiul conține antioxidanți și oferă beneficii pentru sănătate, cum ar fi prevenirea cancerului și reducerea colesterolului”, spune Lisa Andrews, medic și proprietara Sound Bites Nutrition. Din acest motiv, ceaiul poate fi o decizie sănătoasă de adăugat la majoritatea dietelor.

Care este cel mai bun?
Ceaiul verde poate fi unul dintre cele mai benefice când vine vorba de reducerea colesterolului, fiind o sursă excelentă de polifenoli. „Polifenolii din frunzele de ceai oferă antioxidanți”, spune Wan Na Chun, medic și proprietara One Pot Wellness.

Studiile au găsit o legătură între consumul de ceai verde și o ușoară reducere a colesterolului LDL. Alte studii au analizat nivelurile de colesterol în populații cu alte afecțiuni cronice și au găsit beneficii când au adăugat ceai verde în dietă.

Mai specific, un mic studiu din 2023 a descoperit că persoanele cu diabet de tip 2 și nefropatie (boală renală) care au băut trei cești de ceai verde pe zi au avut o reducere a colesterolului total. Ceaiul a fost consumat înainte de masă, iar alți factori din dietă nu au fost controlați, deci este imposibil de știut dacă ceaiul a influențat colesterolul sau dacă alte schimbări alimentare au avut un efect pozitiv. Totuși, rezultatele sunt promițătoare pentru potențialul ceaiului verde de a influența colesterolul total.

O meta-analiză a găsit rezultate similare. Această revizuire a constatat că consumul de ceai verde poate ajuta semnificativ la reducerea atât a colesterolului total, cât și a LDL („rău”). Cu toate acestea, acest studiu a avut și limitări, inclusiv faptul că nu a determinat doza ideală de ceai verde necesară pentru a influența nivelurile de colesterol.

…..

Leave A Comment