Instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Cluj, precum și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj sunt prezente, zilele acestea, la manifestările prilejuite de ediția din acest an a Zilelor Clujului.

Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat ,,Transilvania”, Teatrul de Păpuși ,,Puck”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj dar și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj organizează sau găzduiesc o serie de evenimente prin care vor fi parte a sărbătorii clujene.
________________________________________________________________________

Astfel, 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐢 𝐏𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐓𝐮𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣 din cadrul Consiliului Județean Cluj participă și la ediția din 2024 a 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐂𝐥𝐮𝐣𝐮𝐥𝐮𝐢. În cadrul standului CNIPT Cluj sunt prezentate obiectivele, circuitele, atracții și facilități turistice din judeţul Cluj, sunt oferite materiale promoționale și prezentate

instrumentele digitale și modalitățile online de accesare a conținutului de acest fel al județului Cluj.

De asemenea, în cadrul standului, Centrul de Informare Turistică al Municipiului Cluj-Napoca derulează acțiuni de descoperire a orașului în realitatea virtuală ,,Experience Cluj”. Acestea pot fi găsite în Piața Unirii, între

orele 11.00 – 22.00, în zilele menționate.

Parcul Armătura și Parcul Feroviarilor vor găzdui în

1 și 2 iunie 2024

spectacole de teatru de păpuși, ateliere de creație, face painting, cântece și dansuri populare sau concerte în cadrul evenimentului „1 Iunie – Hai-Hui printre povești”, cu prilejul Zilelor Clujului. Cu ocazia Zilei Copilului, cei mici și cei mari sunt invitați să se bucure de cântec, joc și voie bună.

Programul complet al evenimentului „1 Iunie – Hai-Hui printre povești” poate fi accesat pe
https://teatrulpuck.ro/.

Evenimentul „1 Iunie – Hai-Hui” printre povești este realizat de Teatrul de Păpuși ,,Puck” și ESUA, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj. Accesul la toate manifestările este gratuit.

Iubitorii de carte și de lectură

sunt așteptați de către reprezentanții 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐧𝐞 ,,𝐎𝐜𝐭𝐚𝐯𝐢𝐚𝐧 𝐆𝐨𝐠𝐚” 𝐂𝐥𝐮𝐣 cu o serie de activități reunite sub genericul

,,Promenada Cărților”.

În Parcul Central “Simion Bărnuțiu”, la Promenada Cărților, biblioteca este prezentă cu un stand de prezentare a serviciilor, facilităților și programelor pe care le organizează, oferind tuturor celor interesați informații despre locații, activități și vouchere de înscriere gratuită pentru perioada 3 – 7 iunie 2024.

Cărți de povești în limbile română și maghiară pot fi răsfoite de copii, adulții au pregătite reviste, cei mici sunt invitați să se fotografieze cu doi dintre piticii Albei ca Zăpada.

Nu vor lipsi nici jucăriile și jocurile, atât cele de perspicacitate cât și cele de mișcare. Cei mai mititei dintre participanți pot colora personajele preferate din povești.
Tot în cadrul Zilelor Clujului, în Parcul Bibliotecii, în 1 iunie, va avea loc o oră de poveste.

𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează cu ocazia Zilelor Clujului următoarele evenimente:

Vineri, 31 mai, începând cu ora 17.30, în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei va avea loc lansarea noilor volume apărute sub egida Asociației „Vechiul Cluj”: Traducerea lucrării „Istoria Clujului” scrisă de Jakab Elek (seria I volumul VII) și Povești despre Cluj (volumul IX).

De asemenea, între 31 mai și 2 iunie, Muzeul Etnografic al Transilvaniei va găzdui între orele 9.00 și 19.00, în curtea interioară, expoziția Crystals & Minerals Show Cluj-Napoca, cea mai mare expozitie dedicatǎ rocilor, cristalelor, mineralelor, pietrelor semipretioase, meteoriţilor şi fosilelor.

Accesul la toate aceste evenimente este gratuit.

𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 își așteaptă publicul cu expoziția personală

„Din trecut în prezent”, Zsigmond Aranka, expozițiile temporare

„Arta Matematică”, Vdovkina Anastasia,

„Young Artists și Doina Cornea”,

“Concept CULTURA SUB Presiune”, alături de expoziția permanentă – Galeria Națională. Acestea sunt deschise spre vizitare publicului în 31 mai, respectiv 2 iunie, între

orele 10.00 – 17.00.

Totodată, în cadrul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, sâmbătă 1 iunie, începând cu ora 18.00, va fi organizat

spectacolul de teatru “Condamnat la moarte” de Matei Vișniec (eveniment organizat în cadrul Festivalului Rocada Artelor), iar duminică 2 iunie, începând cu ora 11.00, va fi organizat

Concertul Extraordinar al Copiilor, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania (eveniment organizat în parteneriat cu Fundația Montessori Cluj).

În Piața Unirii, sâmbătă, 1 iunie a.c., 𝐅𝐢𝐥𝐚𝐫𝐦𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭 „𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚” și invitații săi: Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și Soliști ai Operei Naționale Române și ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca vor susține un 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚𝐥 remarcabil, intitulat „Rendez-vous Classique”, care reunește sub bagheta tânărului dirijor de anvergură internațională, Andrei Feher, peste 150 de muzicieni de înaltă clasă ai Clujului.

Evenimentul va debuta la ora 20.30.
Like this:
Like Loading...
Related