ROCADA ARTELOR, Ediția a III – a, 28 mai-15 iunie 2024

May 28, 2024
103 Views

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, găzduiește, împreună cu Radio Cluj și Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima, în perioada 28 mai-15 iunie 2024, cea de-a treia ediție a festivalul ROCADA ARTELOR.

ROCADA ARTELOR este un festival anual, organizat de Asociația culturală ROCADE, ce se bazează pe ideea complementarității expresiilor artistice, indiferent de forma de manifestare. Încadrate de o expoziție de artă plastică, au loc o suită de evenimente din zone artistice diferite, provocate la dialog. În acest an, tema-liant propusă, în jurul căreia este construit festivalul, este CULTURA sub PRESIUNE.

INTRAREA LIBERĂ la toate evenimentele festivalului.

Ediția a III-a a Rocadei Artelor propune o paletă diversă de întâlniri cu artele, literatura și cu personalități ale culturii transilvane și naționale. Pentru prima data în festival este prezentă opera, printr-un spectacol clasic, aparținând barocului englez; o expoziție concept, întrepătrundere și complementaritate între sculptură și pictură; teatrul, ca radiografie a societății, într-un spectacol inedit ce implică chiar spectatorul; poezia într-o formă de expresie nouă, prin realitate augmentată; conferință publică pe tema festivalului – „Cultura sub presiune, o perspectivă multiculturală”; și nu în ultimul rând, particularitatea multiculturală a acestei ediții este dată de cultura armenească.

Programul complet și noutăți pe parcursul festivalului pe rocade.ro

PARTENERI: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Radio România Cluj, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Ordinul Arhitecților din România filiala Transilvania, Uniunea Armenilor din România filiala Gherla, Asociația Pro Napoca Artă și Sport, Școala populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, DOR – Diaspora of Romania, CaricaTours. 

Leave A Comment