Spectacolele finalului de săptămână la Teatrul de Păpuși „Puck” La finalul acestei săptămâni, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca îi așteaptă pe cei mici la spectacolele „A tornyocska”/„Turnuleţul”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó (sâmbătă, 18 mai, de la ora 11) și „Motanul încălțat”, în regia lui Cristinel Nedea (duminică, 19 mai, de la orele 11 și 12.30).

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 11, pe scena instituției va fi prezentat spectacolul „A tornyocska”/„Turnuleţul”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó.

O trupă de păpuşari vizitează un grup de copii, aducând păpuşi şi cuburi colorate. După o scurtă prezentare şi iniţiere în regulile jocului, artiștii şi copiii încep să construiască turnuleţul, elementul central al povestirii, cântând un cântec pe care copiii îl învaţă în timpul jocului. „Construcţia” finalizată va funcţiona ca paravan, separând spaţiul scenic de spaţiul destinat publicului.

Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő și Csortán Márton. În distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs și Péter Izolda.

Spectacolul va fi susținut în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute. Vârsta minimă recomandată este de doi ani.

Spectacol cu muzică live

Povestea clasică a Motanului încălțat este reinterpretată, propunerea regizorului Cristinel Nedea respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență.

 

„Pentru Motanul încălțat, lumea e doar un decor și oamenii sunt doar o figurație necesară. Întreaga relație cu stăpânul este văzută aici ca o simplă unealtă a îndeplinirii destinului pisicesc. Și cum ar putea fi altfel, când pisica se îndrăgostește? Chiar dacă are șapte vieți, aici și acum se consumă totul, iar se făuresc sau se năruiesc imperii. Povestea e a neamului mâțesc”, subliniază regizorul.

Spectacolul „Motanul încălțat” este o creație colectivă coordonată de Cristinel Nedea.

Distribuția și interpretarea muzicală: Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu și Iulian Lungu.

Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația muzicală de Ion Iurcu.

Coordonarea muzicală: Arona Bogdan.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Cum se achiziționează biletele

În această perioadă, biletele se pot achiziționa DOAR de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică costă 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave A Comment