Consiliul Județean Cluj a primit vizita Ambasadorului Republicii Populare Chineze în România

May 10, 2024
1,457 Views

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit joi, 9 mai 2024, vizita unei delegații oficiale chineze, condusă de Excelența Sa, domnul Han Chunlin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România.

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj„Mă bucur să constat că există interes pentru aprofundarea relațiilor de colaborare româno-chineze, ceea ce demonstrează, o dată în plus, că atuurile județului nostru sunt extrem de atractive pentru partenerii străini și potențialii investitori. Dezvoltarea unor parteneriate stabile poate contribui la realizarea unor schimburi de experiență și bune practici, precum și a unor transferuri de cunoștințe între specialiștii celor două părți.”

Pe parcursul întrevederii ce a avut loc la sediul forului administrativ județean, domnul Vákár a realizat o prezentare a județului Cluj, a mediului universitar clujean, precum și a Consiliului Județean și a entităților aflate în subordine. În acest context, vicepreședintele instituției a vorbit despre oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de către Consiliul Județean Cluj prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor.

Tot din dorinţa de a promova cauza judeţului şi de a convinge înaltul oficial de avantajele pe care Clujul le are din punct de vedere investiţional, domnul Vákár István a menţionat faptul că acesta găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării, o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, dar şi o resursă umană profesionalizată şi experimentată, toate acestea fiind premise optime pentru atragerea agenților economici străini.

Leave A Comment