Copreședinta Partidului REPER, Ramona Strugariu, își anunță candidatura la primăria Cluj-Napoca

April 17, 2024
485 Views

Copreședinta Partidului REPER, Ramona Strugariu, își anunță candidatura la primăria Cluj-Napoca și deschide lista de consilieri locali pentru Cluj.

 

“Am aproape 10 ani de experiență în politici publice europene care pot aduce pentru Cluj o viziune pe termen lung şi un loc pe care îl merită în Europa. Cred că politica se face la firul ierbii, alături de oameni și pentru oameni, și mai cred că a venit timpul să facem pasul spre politica națională, asumând candidaturi la alegerile locale și parlamentare. România se construiește şi de acasă. Am negociat unele dintre cele mai importante dosare ale Parlamentului European, am coordonat echipe complexe şi am gestionat proiecte internaționale în beneficiul comunității cu mult înainte de politică. Sunt top 5 european în domeniul meu de activitate. Cluj-Napoca poate fi top 5 european între oraşele UE. Asta îmi doresc pentru Cluj”, a afirmat Ramona Strugariu.

 

“Vreau să hotărâm împreună cum cheltuim banii tăi, bani publici. Vreau să ştie fiecare clujean, în fiecare secundă, ce face administrația locală. Vreau ca transparența şi calitatea serviciilor să fie reguli de bună guvernare locală. Am făcut asta la nivel european – în Comisia pentru control bugetar – putem face asta şi la Cluj. Vreau să decidem împreună proiectele pentru Cluj, să le dezbatem public, să le voteze clujenii pe cele mai bune. Îmi doresc la Cluj un Consiliu consultativ permanent cu societatea civilă şi mediul de afaceri, cu drept de inițiativă în ceea ce privește proiectele supuse spre aprobare Consiliului Local. Vreau să fie primăria cea care deschide prima uşa către inițiative cetățenești”, a adăugat Ramona Strugariu.

 

Ramona Strugariu vorbește despre câteva dintre prioritățile ei şi a echipei REPER pentru Primăria Cluj-Napoca:

 

  • Vreau să avem cea mai bună echipă de experți clujeni şi europeni care să consilieze Primăria Cluj Napoca şi să muncească umăr la umăr cu noi. Vreau să le ascultăm cu adevărat părerea şi să le respectăm expertiza. Minte cine spune că se pricepe la toate. Experții se pricep, ei trebuie să facă parte din proiectul de succes al oricărui primar, ministru, responsabil public.

 

  • Vreau un plan urbanistic general pentru Clujul de astăzi şi de mâine, nu pentru cel de ieri. Nu mai amânăm ce nu trebuie amânat.

 

  • Îmi doresc să nu mai avem cartiere-dormitor la Cluj, pentru că fiecare cartier are dreptul la şcoli, creşe, spații verzi, activități în aer liber în proximitate.

 

  • Vreau să scoatem traficul greu şi să decongestionăm traficul uşor din oraş, să facem centură ocolitoare prioritar, cu respect pentru plămânii verzi ai Clujului, să avem transport în comun 100% verde până în 2030 şi să mai plantăm împreună o pădure pentru Cluj.

 

  • Vreau să avem un fond consistent de locuințe accesibile pentru tineri şi locuințe reabilitate energetic cu implicarea şi aportul direct al primăriei, la Cluj.

 

  • Vreau să fim campioni la colectare selectivă, triere şi reciclare urbană, cum sunt oraşele Germaniei şi alte mari metropole europene. Vreau să fim un model de economie circulară pentru Europa.

 

  • Vreau să respirați aer curat şi să vă simțiți în siguranță în oraşul vostru.

 

  • Vreau să folosim cât mai mult banii europeni cu cap şi cu viziune, pentru aceste proiecte. Cred în investiții eficiente în primul rând, nu grandioase înainte de orice altceva. Cred în oameni care participă la viața oraşului lor. Cred în colaborarea politică şi în dialog pentru obiectivele comunității, cu oricine şi oricât este nevoie, că să ajungem acolo unde îşi doresc oamenii.

 

“Nu se pot face toate cele de mai sus într-un mandat. Se pot face, etapă cu etapă, în echipă şi într-un plan pe termen scurt, mediu, lung pe care îl decidem şi îl respectăm împreună. Sunt lucruri care s-au făcut bine la Cluj, sunt lucruri pe care le putem îmbunătăți mult, sunt spații în care putem performa, şi o vom face. Primăria este parte din echipa pentru Cluj. Hai să facem echipa cea mai bună din Europa, pentru Cluj-Napoca top 5 european”, a încheiat Ramona Strugariu.

 

Leave A Comment