Cele mai bune 12 fructe cu un conținut scăzut de zahăr

April 7, 2024
70 Views

Mulți dintre noi tindem să subestimăm consumul de zahăr, iar acest lucru poate avea consecințe serioase asupra sănătății. Cu toate acestea, fructele, deși conțin zahăr, sunt o sursă importantă de fibre și nutrienți esențiali. Pe lista dieteticienilor sunt 12 alegeri câștigătoare.

Majoritatea adulților consumă prea mult zahăr, fără să își dea seama. Datele arată că mulți adulți din SUA ajung să consume până la 17 lingurițe (68 de grame) de zahăr adăugat zilnic, depășind considerabil limita recomandată, notează publicația EatingWell.

Excesul de zahăr adăugat poate duce la creșterea în greutate, la creșterea riscului de diabet de tip 2, precum și boli de inimă. Diferența dintre zahărul natural și cel adăugat este crucială. Zaharurile naturale se găsesc în alimente precum fructe și lapte, în timp ce zaharurile adăugate sunt incluse în alimente în timpul procesării.

Chiar dacă corpul nostru procesează ambele tipuri de zahăr în mod similar, beneficiile asociate cu consumul de fructe întregi, neprocesate, sunt evidente. Acestea includ fibre, vitamine, minerale și fitochimicale care contribuie la menținerea sănătății.

Un studiu recent a constatat o relație inversă între consumul de fructe întregi și riscul de diabet, subliniind beneficiile pe care le pot aduce fructele, în ciuda conținutului lor de zahăr. Persoanelor cu anumite condiții medicale, cum ar fi diabetul, le este însă recomandat să fie atente la cantitatea de zahăr natural consumată.

Lista celor mai bune 12 fructe cu conținut scăzut de zahăr
1. Lămâi și lime
Zahăr natural: 1 gram per bucată (lămâie) și 2 grame per bucată (lime)
Beneficii: Aceste citrice sunt bogate în vitamina C și pot fi adăugate la diverse preparate culinare pentru a le oferi prospețime și aromă.
2. Avocado
Zahăr natural: 1 gram per bucată
Beneficii: Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și fibre, contribuind la o senzație de sațietate și la menținerea unei sănătăți optime.
3. Zmeură
Zahăr natural: 5 grame la 1 cană
Beneficii: Zmeura este bogată în antioxidanți și fibre, fiind o alegere delicioasă pentru o gustare sau pentru a fi adăugată în diverse rețete.
4. Kiwi
Zahăr natural: 7 grame per bucată
Beneficii: Kiwi este o sursă excelentă de vitamina C și fibre, contribuind la sănătatea sistemului imunitar și a tractului digestiv.
5. Mure
Zahăr natural: 7 grame la 1 cană
Beneficii: Murele sunt bogate în antioxidanți și fibre, având numeroase beneficii pentru sănătatea inimii, a sistemului digestiv și a sănătății generale.
6. Căpșuni
Zahăr natural: 7 grame la o jumătate de cană
Beneficii: Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, precum și de antioxidanți, contribuind la sănătatea inimii și a sistemului imunitar.
7. Pepene verde

….

Leave A Comment