În căutarea libertății

Omul, o ființă aflată mereu în căutarea libertății! Din timpuri imemoriale, unii au luptat pentru acest deziderat pana la epuizare; pentru al dobândi și păstra, chiar și-au pus în jocul vieții. Alții, ca să-și potolească setea nestinsă pentru o existență lipsită de constrângeri și limită, au fost gata să dea în schimb tot ce aveau.

 

 

E atât de firească nevoia de libertate! Nimeni nu se simte confortabil în strânsoarea asupritoare a unei împrejurări, a unei persoane ori a unui sistem. Mai ales când este vorba despre vreo formă de servitute.

 

De milenii, însă, trăim cu toții într-un fel de sclavie. De care unii s-au zbătut să scape, prin tot felul de metode și mijloace empirice, absurde și periculoase. Cu care alții au preferat să se împace, considerând-o date naturii umane. Spunându-și că „așa trebuie să fie”, că „nu ai ce face” ori că „e mai bine așa; altfel, ce ne-am face?”. Incapacitatea celulelor corpului nostru de a se înnoi și perpetua la infinit constituie una dintre fațetele dureroase ale cusurului fundamental, intrinsec, ce ne-a fost transmis odată cu miracolul vieții. Însoțită, frustrant de aproape, de neputința atingerii desăvârșirii morale. Aceasta este servitutea în care nu zbatem de la începuturile istoriei noastre ca ființe inteligente, dotate cu rațiune, conștiință și liber arbitru.

Există oare o cale de eliberare din strânsoarea acestei carențe primordiale? Cu 2 000 de ani în urmă, inutilitatea și întunericul în care se zbate neputincios omenirea au fost luminate pe neașteptate de un gest ce a întrecut puterea închipuirii. Cineva, o ființă ce cunoștea desăvârșirea fizică și morală, a demonstrat mai presus de orice îndoială că moartea poate fi învinsă. Că acea lacună ce apasă asupra noastră poate fi înlăturată. E adevărat, însă, că a fost necesară plata unui preț enorm de mare. Pe măsura a ceea ce urma să fie dobândit. O viață perfectă, a unei ființe neatinse de imperfecțiune umană, a fost dată de bunăvoie ca răscumpărare. Isus Cristos este cel care a deschis prin moartea sa calea catre adevarata dezrobire.

Ce ar putea însemna sacrificiul său pentru tine? Aceasta întrebarea plină de semnificație care apare pe invitația prin care Martorii lui Iehova, cheamă semenii în această activitate să asiste la cel mai important eveniment din an pentru orice creștin. Comemorarea morții lui Isus este un eveniment solemn prin care se celebrează cel mai impresionant gest de iubire altruistă din toată istoria umanității. El însuși a afirmat acest lucru, spunând: „Nimeni nu are iubire mai mare decât cel care are viața pentru prietenii săi”. ( Evanghelia după Ioan, capitolul 15, versetul 13 ) Isus și-a dat viața perfectă, pentru ca noi să putem deveni cu adevărat liber!

 

Duminică, 24 martie. În cadrul unei ceremonii simple și demne, se va explica pe baza Bibliei în ce fel nu eliberează moartea lui Isus din sclavia păcatului și a morții. Și cum putem ajunge să trăim „adevărata viață” . Pentru a găsi cea mai apropiată locație în care se va ține Comemorarea morții lui Isus Cristos, inclusiv ora la care va avea loc evenimentul, se poate accesa pagina dedicată de pe site-ul jw.org.

 

Cluj-Napoca. Ceremonia va avea loc în mai multe locații de pe teritoriul municipiului, atât în ​​lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova, câte și în câteva săli de evenimente închiriate în acest scop în mai multe zone ale urbei. Programul va fi prezentat în limbile română, maghiară, engleză, rusă, romani și în limbajul semnelor românești.

 

Prin amabilitatea Departamentului pentru informații la Martorilor lui Iehova.

Leave A Comment