Ceremonia de semnare electronică a contractului de implementare a proiectului “Portalul Digital Unic al României – PDURo”, eveniment organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

La Palatul Victoria a fost semnat,(…), contractul pentru implementarea Portalului Digital Unic al României – PDURo, un proiect în valoare de 96 milioane de lei (fără TVA), care contribuie la digitalizarea și simplificarea proceselor administrative, cu beneficii pentru cetățeni și întreprinderi.
Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu: Este un moment esențial pentru digitalizarea administrației publice din România și pentru calitatea serviciilor pe care administrația le oferă. Faptul că într-un singur loc cetățeanul va putea să interacționeze cu administrația, să scurteze și să eficientizeze procesele administrative reprezintă un pas semnificativ pentru o administrație modernă, în care cetățeanul este tratat cu adevărat ca un partener.

La rândul său, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a apreciat că semnarea contractului pentru acest proiect reprezintă un pas concret pentru schimbarea paradigmei publice că statul român ar fi rămas neschimbat în ultimii 20 de ani. „Facem astăzi un pas concret pentru desființarea ghișeului la care se depun cererile online. Prin PDURo, aducem funcționalitățile și serviciile publice digitale într-o interfață unică. Portalul digital unic al României înseamnă o arhitectură digitală care susține interacțiunea online a fiecărui cetățean cu statul român.

Portalul PDURo va înlocui Punctul de Contact Unic Electronic (PCUe), aflat în administrarea Autorității pentru Digitalizarea României, cu o platformă nouă, aliniată la normativele europene pentru Single Digital Gateway și care va fi integrat în portalul ”Europa ta”, disponibil la nivelul întregii Uniuni Europene, în toate limbile oficiale.

Sursa : gov.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: