Gesturi subtile care dezvăluie dezinteresul celui cu care vorbeşti

February 1, 2024
121 Views

Este prima oară când întâlneşti o anumită persoană şi ţi-ai dori să ştii dacă eşti în graţiile acesteia sau poate vă revedeţi după mult timp şi ai vrea să afli cum te percepe? Câteva dintre gesturile pe care le face îţi pot oferi răspunsurile pe care le doreşti.

Dacă nu ești sigur că o persoană te place şi n-o poți întreba direct, acordă atenție deosebită modului în care îţi vorbește şi la mişcările pe care le face. De exemplu, dacă își strânge buzele în timp ce vorbeşte, acest lucru poate arăta că are un sentiment de disconfort sau anxietate, după cum arată Bright Side.

Este posibil să nu fii neapărat tu de vină, dar, cu siguranţă, situaţia în care vă aflaţi nu-i dă o stare bună. Vezi ce alte gesturi pot dezvălui dezinteresul sau neplăcerea de a se afla în faţa ta!

Nu te priveşte în ochi
Lipsa contactului vizual este un alt indiciu al dezinteresului celui din faţa ta. Ar putea însemna că nu este atras de tine sau că nu aveţi o conexiune autentică. Mai mult, s-ar putea să te mintă, deoarece evitarea contactului vizual este un semn că ascunde ceva.

Afişează un zâmbet fals
Un zâmbet autentic implică mulţi mușchi ai feței. Când cineva se amuză cu adevărat ca reacţie la glumele tale, poți vedea cum colţurile buzelor de ridică foarte mult şi formează pliuri în preajma ochilor.

Un zâmbet fals nu implică atât de mulți mușchi și pare încordat, forțat. Este semnul clar că nu eşti plăcut, doar acceptat.

Îşi atinge gâtul
Atingerea prelungă a gâtului înseamnă adesea că persoana cu care vorbeşti este nesigură cu privire la ceva sau că se îndoieşte de ceea ce spune. Mai mult, dacă îşi ridică umerii mai mult, ascunzând cumva gâtul, ar putea fi semnul că are un secret faţă de tine sau că nu este de acord cu ceea ce spui. Mai poate indica şi faptul că îţi ascunde adevărul.

Dă răspunsuri scurte
Când răspunsurile la întrebările tale sunt foarte scurte, monosilabice chiar, atunci, cu siguranţă, persoana cu care discuţi nu te agreează, ba chiar şi-ar dori foarte mult să închei discuţia. Răspunsurile foarte scurte sunt date numai din obligație sau din politețe.

Păstrează distanţa
Cel cu care vorbeşti face un pas înapoi în timp ce spune ceva? Această mişcare ar putea semnala că doreşte să păstreze distanța fizică ori emoțională față de tine din cauza unei stări de disconfort pe care i-o dai.

Chiar și distanța fizică este un indiciu, pentru că, în general, îi evităm și pe cei cu care nu ne înţelegem foarte bine.

Foto : shutterstock.com

Leave A Comment