Când scăpăm de ger. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

January 24, 2024
64 Views

Meteorologii anunță o săptămână cu alternanțe semnificative de temperatură de la o zi la alta, iar din 29-30 ianuarie vremea va intra într-un proces de încălzire în mare parte din țară.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pentru perioada 22 ianuarie – 4 februarie:
…..
TRANSILVANIA

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește ușor până spre 4…5 grade în ziua de 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-29 ianuarie. După 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 4…5 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele, vor crește de la medii în jurul a – 10 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 25 ianuarie. Ulterior nopții de 25 ianuarie, intervalul 26-30 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice, minimele urmând a se încadra între -6 și 0 grade; cele mai reci nopți fiind în noaptea de 27 ianuarie și nopțile de 29 și 30 ianuarie. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, ajungând spre -1…0 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalele 25-27 ianuarie și 2-4 februarie.
……
LA MUNTE

Maximele vor scădea de la medii în jurul a 0 grade în prima zi a intervalului până spre -5 grade în ziua de 26 ianuarie, apoi vor crește din nou până spre 0 grade în 31 ianuarie, valoare ce ulterior se va menține de interes până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În intervalul 22-25 ianuarie minimele vor fi cuprinse între -10 și -4 grade, cea mai rece noapte fiind prima noapte din interval. Ulterior nopții de 25 ianuarie, minimele vor coborî până spre -9 grade, în medie în 28 ianuarie, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză vor crește la valori medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 25-29 ianuarie, apoi din nou după ziua de 2 februarie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: