Cum ne protejăm de ger. Medicii și specialiștii în sănătate publică ne spun ce trebuie să facem în perioadele friguroase

January 11, 2024
57 Views

 

In următoarele zile se vor înregistra temperaturi scăzute pe întreg teritoriul României, iar meteorologii au emis o avertizare de ger pentru toată țara. -21 de grade s-au înregistrat pe timpul nopții în estul Transilvaniei.
Medicii și specialiștii în sănătate publică ne spun ce trebuie să facem în perioadele friguroase, pentru a evita efectele negative ale frigului asupra organismului:

-să evităm deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig;

–să respectăm regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii;

–să consumăm alimente bogate în proteine, fructe și legume.

Dacă este necesară deplasarea în spații deschise, medicii și specialiștii recomandă să purtăm căciuli, mănuși, fulare etc. Trebuie evitată expunerea mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a ne feri de degerături.

În cazul în care apar simptome de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului.

Persoanele vârstnice sunt printre cele mai vulenerabile în cazul expunerii la frig, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii. Acestea trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Însă cele mai vulnerabile și cele mai expuse sunt persoanele fără adăpost sau animalele fără stăpân, iar soluția ar fi adăposturile amenajate în acest sens.

Leave A Comment

%d bloggers like this: