Ce temperatură e bine să avem în casă când dormim și cât economisim dacă reducem termostatul cu un grad

January 3, 2024
72 Views

Recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății este să păstrăm o temperatură de până la 20 de grade Celsius în locuințe în perioada de iarnă. Totodată, pentru un somn confortabil, cea mai bună temperatură în dormitor este de 18 grade. Însă fiecare avem propriul interval termic în care ne simțim confortabil, iar acesta poate să varieze destul de mult de la un popor la altul, în funcție de cultura fiecăruia. Dacă vrem să facem economie, o reducere a termostatului cu un grad ne reduce factura la gaze cu 7%.

Recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) este să păstrăm o temperatură de până la 20 de grade Celsius în locuințe în perioada de iarnă.

Totodată, pentru un somn confortabil cea mai bună temperatură în dormitor este de 18 grade. Însă, fiecare persoană are propriul interval termic în care se simte confortabil, iar acesta poate să varieze destul de mult de la o persoana la alta.

Temperatura medie în casele europene este de peste 22 grade, conform unui studiu al Agenției Internaționale de Energie (IEA), arată datele furnizate de E.ON România pentru HotNews.ro.

Între estul și vestul și estul Europei există diferenţe de câteva grade Celsius, în plus sau în minus.

Diferențele între obiceiurile de încălzire pot fi semnificative între țările europene, spun, la rândul lor, reprezentanții Engie România.

În general, țările nordice, precum Suedia, Norvegia sau Finlanda, au tendința de a menține temperaturi mai scăzute în interiorul locuințelor, având la bază mixul de tehnologii eficiente din punct de vedere energetic și cultura care promovează economisirea energiei.

Pe de altă parte, în țările din sudul Europei, cum ar fi Spania sau Italia, oamenii pot avea tendința de a menține temperaturi mai ridicate în interiorul caselor în timpul iernii.

„Este important de menționat că acestea sunt generalizări și există variații semnificative între țări. Oamenii adoptă obiceiuri diferite în funcție de mai mulți factori, inclusiv climatul local, disponibilitatea și costul energiei”, spun reprezentanții Engie.

Majoritatea românilor preferă să doarmă la peste 20 de grade

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: