Românii din afara țării vor putea accesa servicii consulare online, fără să meargă la sediul misiunii diplomatice / Legea merge la promulgare

December 20, 2023
128 Views

Deputații au adoptat marți, un proiect de lege care prevede reglementarea serviciilor consulare și simplificarea accesului la acestea. Mai exact, cetăţenii din afara graniţelor ţării pot accesa servicii consulare online, fără a fi nevoiţi să se prezinte la sediul misiunii diplomatice sau al oficiului consular. Legea merge la promulgare la președinție.
Legea prevede ca prin ordinul ministrului afacerilor externe se vor stabilii categoriile de servicii consulare care se pot solicita, respectiv presta în format electronic, documentele eliberate care se pot expedia prin servicii de curierat, procedura de depunere şi soluţionare a cererilor respective, precum şi orice alte aspecte conexe.

Ordinul ministrului afacerilor externe se emite în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Conform datelor statistice furnizate de către autorităţile străine Ministerului Afacerilor Externe, numărul românilor stabiliţi în străinătate este estimat la 5,7 milioane….

….

Leave A Comment