Alimentul-minune contra colesterolului. Ce arată un studiu recent

December 11, 2023
85 Views

Nivelul crescut al colesterolului este o problemă pe care multe persoane o au. Alimentaţia şi stilul de viaţă sunt importante în reducerea acestei grăsimi din sânge. În vreme ce unele alimente (grăsimile de origine animală) trebuie evitate, altele trebuie consumate mai des, pentru că şi-au demonstrat beneficiile în reducerea colesterolului.

O cercetare recentă publicată în Journal of the American Heart Association arată că persoanele care consumă un avocado pe zi timp de şase luni şi-ar putea reduce semnificativ nivelul colesterolului rău.

Pentru a anunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat timp de şase luni 1.000 de persoane supraponderale sau obeze. Dintre acestea, jumătate au consumat un avocado în fiecare zi. Ceilalţi au avut un regim alimentar normal şi li s-a cerut să nu consume mai mult 2 avocado pe lună. Tuturor li s-a măsurat grăsimea abdominală, cu mare precizie.

Rezultatele au fost mai mult decât încurajatoare. Astfel, aportul de calorii suplimentare provenite din avocado nu a avut impact asupra greutăţii sau grăsimii abdominale şi s-a observat o reducere a nivelului colesterolului total, au precizat specialiştii.

Totodată, s-a observat că un consum zilnic de avocado este asociat şi cu o îmbunătăţire a dietei generale a participanţilor la studiu.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: