Spectacol al Teatrului „Puck”, premiat la București

Spectacolul „Don Quijote”, după Miguel Cervantes, în regia lui Ioan Brancu, a fost premiat pentru „valorificarea tehnologiilor digitale” în cadrul ”Galei Aniversare ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”, eveniment desfășurat recent la București.

Juriul ”Galei Aniversare ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată” format din Doina Papp, Octavian Szalad și Călin Mocanu, a acordat astăzi premiile ”Galei Aniversare ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”.

Astfel, Premiul pentru valorificarea tehnologiilor digitale în spectacolul de animație – „Don Quijote” i-a revenit Teatrului de Păpuși ”Puck” Cluj – Napoca.

„Această adaptare este o alegorie dinamică și puternică a proiecțiilor minții naive a eroului, pentru a-și crea o lume imaginară perfectă, dar efemeră. Scenele în care Quijote se confruntă cu dusmanii săi imaginari se joaca cu păpuși mici – caricaturi, fantasme ale imaginatiei sale; o camera preia imaginea acestui joc al fanteziei si o reproiectează pe un ecran, astfel că Don Quijote își vede aventurile derulându-se și intervine în curgerea lor, ajustându-le, corectandu-le. De cele mai multe ori, însă, realitatea „bate” fantezia”, declară regizorul Ioan Brancu.

Scenografia este semnată de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar distribuția este alcătuită din Ionuț Constantinescu, Radu Lărgeanu, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Adina Ungur și Robert Trifan.

Teatrul de Animație „Țăndărică” a organizat „Gala Aniversară ImPuls Ţăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată” între 5 și 12 noiembrie, timp în care publicul a avut parte de spectacole reprezentative susţinute de actorii teatrului Ţăndărică, dar şi de alte teatre de profil din ţară – Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Alba Iulia, Ploieşti, Craiova, Galaţi şi din străinătate – Teatrul de Păpuşi Merlin din Germania.

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave A Comment