APERO : Ghiseul.ro se apropie de doua milioane de utilizatori activi ; sumele incasate in 2023, in jur de 2 miliarde de lei

November 12, 2023
161 Views

Platforma Ghişeul.ro se apropie de cota de două milioane de utilizatori activi, iar sumele încasate în 2023 vor fi în jur de două miliarde de lei, la un număr de tranzacţii de aproape patru milioane, a declarat, vineri, directorul executiv al Asociaţiei de Plăţi Electronice din România (APERO), Ciprian Ghişe.

“Suntem într-un parteneriat, credem noi, de succes, cu statul român pentru Ghişeul.ro, care deja 12 ani. Încercăm să încurajăm statul să facă paşi înainte şi statul este foarte interesat să facă paşi pe tema digitalizării. Şi pentru APERO şi Guvernul României, Ghişeul.ro este un proiect de referinţă, din fericire. Ne apropiem de cota de două milioane de utilizatori activi, ceea ce face Ghişeul.ro cea mai importantă platformă a statului român şi eu cred că este la concurenţă sus în top şi pentru sistemele private. Anul acesta, probabil vom încheia undeva cu sume încasate în jur de două miliarde de lei şi un număr de tranzacţii apropiat de patru milioane, ceea ce aduce faţă de anul trecut creşteri undeva în zona de 15-25%. La număr de tranzacţii, creştere va fi în jur de 15%, iar la volumele tranzacţionate, probabil şi din cauză că ne mai cresc taxele din când în când, sumele cresc cu un procent mai mare”, a spus Ghişe, la un eveniment online organizat de PayU GPO România, cu ocazia “Black Friday”.

Potrivit reprezentantului APERO, există discuţii pentru înrolarea în platforma Ghişeu.ro a furnizorilor de utilităţi, instituţiilor de învăţământ şi chiar a CNAIR pentru plata rovinietei.

……

Foto : agora.md

Leave A Comment