Facturarea şi contabilitatea online, printre facilitatile digitale cele mai apreciate de PFA- urile din Romania

November 9, 2023
40 Views

Facturarea online şi contabilitatea online sunt printre facilităţile digitale cele mai apreciate de PFA-urile din România, susţine Visa.

Conform unui studiu recent realizat de Visa cu privire la nevoile IMM-urilor, facilităţile pe care PFA-urile din România le consideră ca fiind cele mai utile sunt cardul pentru combustibil (73% dintre respondenţi), plăţile în timp real (72%), cardurile virtuale (71%), serviciile de e-facturare (68%), serviciile de contabilitate online (65%) şi serviciile medicale (64%). Primele două beneficii din punct de vedere al unicităţii, menţionate de cele mai multe PFA-uri, au fost serviciile de e-facturare şi cele de contabilitate online. Beneficiile unice sunt cele considerate speciale, deosebite de cele la care au acces micile companii.

Educaţia financiară şi consolidarea competenţelor digitale ale întreprinderilor mici şi mijlocii şi ale consumatorilor se numără printre priorităţile Visa la nivel global. Visa s-a angajat să sprijine peste opt milioane de IMM-uri din Europa, ajutându-le să îşi dezvolte capacităţile digitale, oferind diverse opţiuni de plată care îmbunătăţesc experienţa clienţilor şi care permit micilor afaceri să acceseze clienţi mai mulţi, facilitându-le astfel dezvoltarea şi integrarea în noua economie digitală.

Pentru a susţine una dintre cele mai dinamice categorii de firme – segmentul persoanelor fizice autorizate (PFA), Visa a identificat unele dintre cele mai stringente nevoi ale acestora astfel încât să le pună la dispoziţie instrumentele digitale de care au nevoie în vederea creşterii şi dezvoltării afacerii.

Reprezentând cel mai simplu tip de societate comercială, PFA-urile constituie forma de organizare preferată de micii întreprinzători, an de an numărul de entităţi nou înfiinţate crescând substanţial. Astfel, numai în primele opt luni din 2023 au fost înfiinţate 26.865 de PFA-uri, cu aproape 30% mai multe faţă de aceeaşi perioadă din 2022 .

…….

Leave A Comment

%d bloggers like this: