Studiu : Inteligenţa artificială generativă (GenAI) poate creşte cu 45% productivitatea echipelor de dezvoltare

November 7, 2023
44 Views

Inteligenţa artificială generativă (GenAI) poate creşte productivitatea echipelor de dezvoltare, în medie, cu 45%, iar timpul necesar finalizării sarcinilor de muncă s-ar reduce cu până la 31%, arată un studiu de specialitate, dat publicităţii luni.

Conform cercetări SoftServe, integrarea GenAI poate spori productivitatea cu 44% în Project Management – prin modelele predictive care estimează timpul de finalizare al proiectelor, ajutând organizaţiile să planifice mai bine.

De asemenea, se pot semnala creşteri de până la 42% în programare – prin generare de cod, şi chiar de 62% în zona de testare – mai specific în detectarea şi repararea automată a bug-urilor şi vulnerabilităţilor.

Realizatorii studiului subliniază, totodată, că, în ciuda rezultatelor pozitive, inteligenţa artificială generativă nu poate înlocui oamenii, dar că aceasta poate reduce volumul de muncă, astfel încât specialiştii să se poată concentra pe sarcini mai complexe şi mai creative.

În acest context, GenAI poate duce la creşterea productivităţii echipelor de dezvoltare cu 45%, în medie, iar utilizarea acestei tehnologii în implementarea sarcinilor de muncă ar putea reduce cu până la 31% a timpului necesar finalizării acestora.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: