Platforma online pentru combaterea dezinformarii, lansata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

October 17, 2023
52 Views

Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează o nouă platformă online dedicată combaterii dezinformării, “trUE – Adevărul gol-goluţ”.

Platforma reuneşte articole, studii de caz, materiale video realizate în colaborare cu influenceri, dar şi materiale didactice ce pot fi folosite în timpul orelor de curs, transmite Reprezentanţa CE, luni, prin intermediul unui comunicat.

Materiale video realizate de influenceri precum Dezaburit sau Zaiafet sunt disponibile în noua platformă. Unul dintre materiale explică “Ce este şi cum recunoşti o ştire falsă în 7 paşi”. Noua platformă încurajează şi interacţiunea cu publicul larg. Astfel, la adresa de email comm-rep-ro-true@ec.europa.eu, cei interesaţi se pot alătura iniţiativei sau pot semnala cazuri de dezinformare legate de Uniunea Europeană.

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, a invocat datele Eurobarometrului Standard 98, conform căruia 65% dintre români declară că ştirile sau informaţiile care în opinia lor denaturează realitatea sau sunt chiar false reprezintă o problemă pentru democraţie.

“Ne dorim ca ‘trUE – Adevărul gol-goluţ’ să ofere un set de bază de instrumente cu ajutorul căruia cât mai mulţi români să poată identifica informaţiile care denaturează realitatea cu privire la Uniunea Europeană şi nu numai, apărute în spaţiul public. Oferim resurse online gratuite dedicate combaterii dezinformării, materiale ce pot fi folosite în sălile de clasă de către profesori, informaţii despre mituri demontate, podcast-uri video realizate de influencerii care ne ajută să ‘traducem’ informaţii uneori tehnice pe înţelesul tuturor şi multe altele”, a declarat Ramona Chiriac.

……

Foto: Comisia Europeană în România / Facebook

Leave A Comment

%d bloggers like this: