Cele 10 semne care ne avertizează că avem diabet. Un medic explică la ce să fim atenți

October 2, 2023
173 Views

Potrivit Asociației Americane de Diabet, aproape 40 de milioane de americani au diabet. Din acea populație, puțin mai puțin de 30 de milioane au fost diagnosticați, lăsând celelalte 8,5 milioane nediagnosticate.

Ceea ce împiedică oamenii să fie verificați și diagnosticați cu acuratețe dacă au sau nu diabet este stigmatizarea diabetului, care, potrivit CDC, este „… ideea falsă că persoanele cu diabet au făcut alegeri nesănătoase în ceea ce privește hrana și stilul de viață, ceea ce a rezultat. în diagnosticul lor”.

Dacă nu ești diagnosticat, de unde știi dacă ai putea avea diabet sau dacă ești pre-diabetic?

10 semne de avertizare ale diabetului
Iată semne de avertizare la care trebuie să fiți atenți, conform Dr. Ajaykumar D. Rao, șeful secției de Endocrinologie, Diabet și Metabolism de la Școala de Medicină Lewis Katz de la Universitatea Temple.

1.Urinare și sete de nestins
Urinarea frecventă este cel mai frecvent semn de avertizare al diabetului, a spus Rao, și vine cu o sete extremă.

„Cei doi în legătură va fi într-adevăr îngrijorător sau ar trebui să aducă semne de alarmă oamenilor pentru a putea fi testați pentru diabet”, a spus Rao.

Rao a spus că organismul detectează niveluri ridicate de zahăr și găsește modalități prin care zahărul să iasă din organism în procesul său natural de apărare. Cel mai simplu mod de a scăpa de excesul de zahăr este prin urinare, dar urinarea excesivă poate duce și la deshidratare.

„Nu doar zahărul se pierde, ci și apa”, a spus Rao.

Rao spune că uneori persoanele cu diabet ar putea avea probleme cu urinarea incontrolabilă pe timp de noapte. Pentru bărbați, acest lucru ar putea fi confundat cu o problemă de prostată, dar de fapt este „corpul care încearcă să scape de zahăr prin urinare”, a spus el.

2.Schimbare dramatică de greutate
Ar putea exista o creștere sau o pierdere dramatică în greutate, a spus Rao. Persoanele care au tipul 1, în special, prezintă adesea pierdere în greutate din cauza lipsei producției de insulină din organism. Diabeticii pot lua în greutate dacă încep să primească tratament cu insulină, potrivit Clinicii Mayo. Dar cu ajustări ale stilului de viață, inclusiv dieta și chiar medicamente, acest lucru poate fi remediat.

3.Vedere încețoșată sau modificări ale vederii
Potrivit CDC, vederea încețoșată asociată cu diabetul zaharat este cauzată de un nivel ridicat de zahăr din sânge lezează vasele de sânge din retină. Când vasele de sânge sunt deteriorate, acestea se pot umfla sau curge, ceea ce provoacă încețoșarea vederii.

Rao spune că dacă tu sau cineva pe care îl cunoști suferi de modificări ale vederii care nu sunt atribuite nimic altceva, este important să treci printr-o examinare amănunțită cu un oftalmolog.

4.Amorțeală și furnicături
Diabetul poate provoca, de asemenea, leziuni ale nervilor care provoacă o senzație de amorțeală sau furnicături, a spus Rao. CDC raportează că jumătate dintre persoanele cu diabet au leziuni ale nervilor, cunoscute sub numele de neuropatie. Creșterea zahărului din sânge dăunează nervilor, ceea ce împiedică creierul să trimită semnale către diferite părți ale corpului, provocând amorțeală sau furnicături.

5. Răni cu vindecare lentă
Healthline.com raportează că nivelurile ridicate de zahăr din sânge, neuropatia, circulația deficitară și deficiențele sistemului imunitar fac toate ca rănile să se vindece mai încet la diabetici. Mulți oameni cu diabet se confruntă cu un sistem imunitar compromis sau mai slab, care împiedică vindecarea corectă sau eficientă a rănilor.

6.Infecții frecvente
Complicațiile diabetului pot apărea și pe piele. Potrivit ADA, diabeticii pot prezenta infecții bacteriene, infecții fungice și mâncărime mai mult decât persoanele fără diabet.

În plus, Rao spune că infecțiile tractului urinar sunt frecvente atât la bărbați, cât și la femei. Femeile pot prezenta mai multe infecții ca răspuns la creșterea zahărului din sânge.

„Ajungerea la punctul în care pacientul nu răspunde corespunzător la antibiotice și continuă să aibă din nou asta, s-ar putea, din nou, că zaharurile ridicate îl pun în pericol de infecții”, a spus Rao.

7.Probleme cu picioarele
…..

Leave A Comment