10 moduri ingenioase în care poţi folosi bicarbonatul. Trebuie să le ştii!

September 18, 2023
67 Views

Bicarbonatul de sodiu neutralizează mirosurile neplăcute, combate arsurile stomacale şi curăță dantura. În afara acestora, are şi multe alte întrebuinţări.

Bicarbonatul de sodiu este o substanță albă, cristalină, ușor solubilă în apă și cu gust sărat. Această pulbere albă se mai folosește în diverse preparate, dar şi ca agent de curățare, în îngrijirea personală și ca produs pentru îmbunătățirea sănătății.

Neutralizează transpirația urât mirositoare
Cu proprietăți alcaline, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la echilibrarea pH-ului pielii și la neutralizarea transpirației urât mirositoare. Pentru a-ți crea propriul deodorant, îl amesteci cu ulei de cocos, unt de shea sau amidon de porumb și aplici soluția pe axile. Reține că bicarbonatul poate irita pielea sensibilă!

Combate arsurile stomacale
Bicarbonatul de sodiu acționează ca un antiacid natural, drept urmare, combate arsurile la stomac. Ca să îl folosești, dizolvi 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece și bei amestecul încet. Dacă simptomele persistă, este necesar să te adresezi medicului.

Albește dantura
Cu proprietăți de curățare și ușor abrazive, bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți și previne decolorarea danturii. Pentru un rezultat optim, combină-l cu o pasă de dinți care conține fluor și spală-te pe dinți de 3-4 ori pe săptămână cu această soluție. Nu se recomandă în cazul persoanelor cu dantură sensibilă!

Tratează aftele bucale
Proprietățile alcaline ale bicarbonatului de sodiu ajută la reducerea inflamațiilor și la prevenirea infectării. Prin urmare, poate fi folosit ca tratament local pentru tratarea aftelor bucale. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de linguriță de bicarbonat cu o jumătate de cană cu apă caldă și să faci gargara.

Protejează dinții de placa bacteriană
Periajul danturii cu bicarbonat de sodiu îndepărtează depunerile de placă bacteriană și reduce numărul germenilor de pe suprafața dinților. Pentru a-l folosi, amesteci o jumătate de linguriță de bicarbonat cu puțină apă, apoi cu acest amestc te speli pe dinți, așa cum o faci în mod obișnuit.

Înlătură pesticidele
Având efect antimicrobian, bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea pesticidelor de pe legume și fructe. Trebuie doar să înmoi alimentele într-un amestec cu apă și bicarbonat de sodiu timp de 15 minute, apoi să le clătești cu apă curată.

Elimină mirosurile neplăcute

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: