Mathias Rex – Clujene, orașul tău pute. Iar. Sute de cetățeni, din Gheorgheni, Mărăști, Iris, dar și din Centru și chiar și Mănăștur semnalează revoltați fenomenul.

August 29, 2023
1,043 Views
“Experiența olfactivă #Crevedia la #Cluj
Clujene, orașul tău pute. Iar. Sute de cetățeni, din Gheorgheni, Mărăști, Iris, dar și din Centru și chiar și Mănăștur semnalează revoltați fenomenul.
Ți-am zis și în anii precedenți: obișnuiește-te. Asta va fi experiența ta și a copiilor tăi în orașul de cinci stele, pe din ce în ce mai multe zile pe an, până vă veți muta din Cluj-Napoca – sau vă veți obișnui. Ce pute? Patru lucruri.
*
Odată, put peste o sută de mii de tone de deșeuri biodegradabile în putrefacție, aruncate nesortate și netratate, din august 2020 la groapa de gunoi numită CMID – o bătaie de joc de aproape optzeci de milioane de euro, înfăptuită în cârdășie de către Consiliul Județean și Primăria Cluj-Napoca.
*
Mai pute faptul că noi am fost cei care am lăsat asta ca să ni se întâmple. Ne interesează doar să dispară gunoiul din fața blocului, dar nu vrem să știm ce se întâmplă cu el mai departe.
Nu vrem să știm? Ok. Dispare din fața ochilor noștri, și ne reapare în nas.
*
Mai pute ceva. Tupeul – și aici vine asemănarea între Crevedia și Cluj-Napoca. Tupeul cu care protejatul PSD Ion Doldurea de la Caracal pretinde că stația GPL explodată a lui fi-su e de fapt doar o parcare, e identic cu tupeul protejatului PNL Tișe de la Consiliul Județean, care pretinde că la CMID funcționează un centru integrat de management al deșeurilor. Iar instituțiile, sesizate în ani, de zeci de ori, închid ochii la această cacealma intrată deja și în vizorul presei internaționale.
*
Și mai pute, poate cel mai tare, statul eșuat și captiv intereselor de partid și de grup. Consiliul Județean și Primăria Cluj-Napoca, cu Parchetul, DNA-ul, Procuratura, Garda de Mediu și Agenția pentru Proteția Mediului la pachet. Ei lacheii, ei regimul. Ei put cel mai tare. Rețineți mirosul.” scrie

Mathias Rex pe facebook

1 Comments

  1. REX said: "Rusine administrația clujean Rușine!! CE VINĂ AVEM NOI SĂ SUPORTĂM MIROSUL ACESTA RUȘINE".

Leave A Comment