Persoanele care nu indeplinesc stagiul minim de cotizare pot cumpara vechime in munca pana la 31 decembrie 2024 (proiect)

August 19, 2023
36 Views

Termenul pentru cumpărarea vechimii în muncă necesare pensionării pentru limita de vârstă va fi prelungit până la data de 31 decembrie 2024, a anunţat, joi, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Aceasta a precizat că Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) a lansat în transparenţă decizională un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind domeniul pensiilor publice.

“Proiectul prevede, printre altele, posibilitatea cumpărării vechimii în muncă necesare pensionării pentru limita de vârstă, termenul fiind prelungit până la data de 31 decembrie 2024. Persoanele interesate – care nu îndeplinesc condiţia unui stagiu minim de cotizare – pentru deschiderea unui drept de pensie pentru limită de vârstă pot cumpăra vechime pentru o perioadă de maximum 6 ani anterioară datei încheierii contractului de asigurare socială”, a scris Bucura pe Facebook.

Plata contribuţiei se efectuează într-o singură tranşă sau în tranşe lunare până la termenul de 31 decembrie 2024.

Potrivit sursei citate, pot cumpăra vechime în muncă cetăţenii români din ţară sau din străinătate care nu sunt pensionari şi care nu au fost asiguraţi în sistemul public de pensii.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: