Apah Transilvania marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei.

Vineri, 28 iulie,   APAH Transilvania marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei prin organizarea a doua sesiuni de testare gratuita in vederea depistarii infectiei cu virus hepatitic B si C, in sat Rediu si in comuna Aiton.

Joi, 27 iulie, va asteptam sa va testati gratuit pentru hepatita B si C, la cabinetul medical din sat Rediu in intervalul 9:00-13:00 si sat Aiton, in intervalul 13:00-18:00.

Inca de la infiintare Apah Transilvania a marcat Ziua Mondiala de lupta impotriva Hepatitei prin diferite actiuni, cu precadere campanii de testare. Peste 500 de persoane au beneficiat de testare gratuită, iar persoanele depistate pozitiv au fost indrumate medicul specialist pentru a fi luate în evidență și tratate.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei este marcată la nivel mondial, anual la data de 28 iulie pentru a spori conștientizarea privind hepatita virală, o inflamație a ficatului care provoacă o serie de probleme de sănătate, printre care și cancerul de ficat.

Vorbeste cu medic de familie despre hepatitele virale sau alte afectiuni hepatice!

Adreseaza-te asociatiilor de pacienti pentru ca vocea ta sa fie auzita de factorii de decizie!

Testeaza-te! Descoperita la timp, hepatita virala C se poate vindeca! O persoana cu hepatita cronica virala B poate avea o viata lunga si calitatea vietii ridicate.

 

Marginean Catalina

Apah Transilvania

Leave A Comment