Iată din ce motive ai putea avea crampe la picioare

July 24, 2023
75 Views

Crampele de la nivelul picioarelor pot fi dureroase și te pot speria. Iată câteva din motivele apariției lor.

Crampele la picioare pot apărea oricând, inclusiv cele bruște. Această încordare bruscă a mușchilor gambei sau coapselor durează de la câteva secunde la câteva minute și poate fi destul de dureroasă. Crampele la picioare sunt frecvente și de obicei inofensive, dispărând rapid după ce încep. Îți întrerup liniștea atunci când te odihnești, dormi sau în timpul și după exerciții fizice.
Cârceii, așa cum se numesc popular, sau crampele musculare sunt inofensive, dar pot ascunde și probleme de sănătate. Foto: Shuttesrtock

Probabil că ai experimentat crampe la picioare și te întrebi care este cauza. Iată care sunt cauzele comune ale crampelor de la picioare.

„Legătura dintre suprasolicitare și a crampele musculare de oboseală este încă foarte puțin înțeleasă”, spune dr. George E. Eldayrie de la Orthopaedic Institute și Team Physician în Orlando City, pentru Orlando Pride Soccer. „Există mai multe teorii privind starea de hidratare, suprasolicitarea fibrelor musculare sau chiar dezechilibre electrolitice care pot fi cauza de bază pentru care par să apară crampe”, explică el.

De asemenea, dr. John Gallucci Jr., kinetoterapeut și președinte și CEO al JAG-ONE Physical Therapy spune că oboseala musculară și suprasolicitarea pot cauza crampe la picioare din cauza presiunii asupra articulațiilor și mușchilor. „Presiunea adăugată asupra mușchilor face ca mușchii din jur să devină slabi, iar acest lucru, la rândul său, face ca alți mușchi să lucreze mai mult, ceea ce are ca rezultat o contracție care poate dura de la secunde la minute”, explică el.

Dezechilibrul electrolitic
Sportivii pot prezenta, de asemenea, crampe musculare în timpul stărilor de temperatură și umiditate ridicate, potrivit lui Eldayrie, despre care se crede că se datorează modificărilor echilibrului electrolitic sau sunt legate de rezistența musculară.

„Când avem un dezechilibru electrolitic, în special un dezechilibru al anumitor electroliți, cum ar fi magneziul, pot apărea crampe musculare”, explică dr. Lauren Manaker, consilier pentru Cure Hydration. Deoarece magneziul joacă un rol în contracția musculară, unii cred că deficiența de magneziu poate fi legată în special de crampele musculare, potrivit Manaker.

Afecțiuni medicale și medicamente
Anumite afecțiuni medicale și medicamente de bază pot produce crampe la picioare, inclusiv diabet, tromboză venoasă profundă, insuficiență renală, boală arterială periferică, compresie nervoasă sau boli care implică ficatul sau tiroida. „Aceste afecțiuni pot provoca durerea unei „crampe”, dar poate fi altceva care cauzează durerea, cum ar fi un cheag de sânge, de exemplu”, spune Gallucci Jr. Dacă aveți aceste afecțiuni medicale și aveți crampe la picioare, ar trebui să fiți verificat, deoarece poate fi mai grav decât un simplu cârcel la mușchi.

„Senzația de crampe resimțită la cei cu boală arterială periferică este de obicei legată de problemele legate de fluxul sanguin și aceasta este o afecțiune numită claudicație”, spune Eldayrie. Alte condiții de compresie nervoasă, cum ar fi stenoza coloanei vertebrale, pot provoca efecte similare. Compresia nervoasă este un proces diferit de disconfort muscular legat de activarea nervoasă limitată la nivel muscular.

Întindere inadecvată
Întinderea inadecvată și statul prelungit și în picioare pot crește probabilitatea de crampe. Când te întinzi incorect, poți crește durerea și durerile, ceea ce poate duce la mai multe spasme musculare, conform dr. Gallucci Jr.

„Este important să vă întindeți, dar fiți conștienți că întinderea până la un punct inconfortabil poate duce și la apariția mușchilor încordați”, spune el.

Statul îndelungat pe scaun sau în picioare
Starea pe scaun și în picioare pentru o perioadă prelungită poate cauza o serie de probleme de sănătate, inclusiv creșterea în greutate și obezitatea, creșterea tensiunii arteriale, glicemia crescută, excesul de grăsime corporală în jurul taliei și alte probleme de sănătate care pot duce la o probabilitate mai mare de crampe la picioare.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: