UBB implicată în demersul „World Mental Health International Student Initiative” al Organizației Mondiale a Sănătății și Harvard Medical School

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) face parte din proiectul „World Mental Health International Student Initiative” al Organizației Mondiale a Sănătății, coordonat de Universitatea Harvard (Harvard Medical School), prin prof. univ. dr. Ronald Kessler.

Proiectul vizează optimizarea stării de sănătate mintală/psihologică prin mijloace moderne de diagnostic și de intervenții psihologice validate științific.

UBB este reprezentată în acest demers internațional de prof. univ. dr. Oana David și Clinica Universitară de Psihologie UBB-PsyTech (http://clinicadepsihologie.psiedu.ubbcluj.ro/) pe care o conduce.

Prof. univ. dr. Oana David a prezentat săptămâna trecută, la întâlnirea consorțiului internațional de la Harvard Medical School (Boston, SUA), primele rezultate focalizate pe comunitatea UBB. Rezultatele inițiale arată un nivel al sănătății mintale în UBB comparabil cu cel al altor universități din lume, dar accentuează necesitatea utilizării unor mecanisme de diagnostic și intervenții psihologice  personalizate și validate științific, care, deși sunt promovate și implementate deja în UBB prin Clinica Universitară de Psihologie UBB-PsyTech, ar trebui să fie generalizate la nivelul întregului sistem educațional din țară.

UBB, așa cum este vizibil în rankingurile internaționale, este, la nivel național, vârful de lance în  ceea ce privește intervențiile psihologice validate științific, Clinica de Psihologie fiind înființată în acest sens încă din anul 2007, după practici și modele internaționale. În acest demers, UBB a inițiat și coordonează și un consorțiu de universități românești interesate de acest proiect, facilitând astfel accesul mai multor comunități academice românești la resurse științifice și practice cu implicații teoretice și aplicative majore.

Leave A Comment

%d bloggers like this: