Compania de Apă „Someș” sărbătorește Ziua Apei Operatorul regional deservește în prezent cca. 800.000 de cetățeni, din județele Cluj, Sălaj și Mureș

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj  a celebrat , joi, 20 iulie, cu prilejul sărbătorii Sf. Proroc Ilie, Ziua Apei.  

În luna Iulie 2023, Compania de Apă „Someș” a împlinit 17 ani de când a devenit, oficial, operator regional de apă, odată cu preluarea în sistem a șapte localități urbane din județele Cluj și Sălaj, dar și a altor câteva așezări rurale din județul Mureș.

 Consiliului Județean Cluj: „Această zi este, desigur, și un moment de bilanț. Toate investițiile derulate din fonduri europene, din bugetul Consiliului Județean sau din fonduri proprii, dar și prin preluarea obiectivelor realizate de autoritățile locale, au drept scop atingerea obiectivului de dezvoltare durabilă instituit de ONU și asumat de România: racordarea la utilități pentru toți cetățenii, până în anul 2030. Le mulțumesc pe această cale colegilor din companie și tuturor autorităților implicate în extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare și le urez La mulți ani și multă putere de muncă!“.

În acest moment, Compania de Apă „Someș” deservește nu mai puțin de 313 localități din cele trei județe, respectiv opt municipii și orașe, dar și 305  localități rurale. De altfel, doar în ceea ce privește județul Cluj, în cursul anului trecut au fost preluate în administrare 15 noi localități rurale din opt comune.

În ceea ce privește infrastructura edilitară, la finalul anului 2022 aceasta măsura peste 4.100 km de rețele de apă, cu peste 141.000 de branșamente, respectiv peste 2.200 km de conducte de canalizare, cu cca. 85.000 de racorduri. Toate aceste rețele deservesc, în prezent, cca. 800.000 de cetățeni.

Leave A Comment