Opera clujeană dezvăluie programul artistic al viitoarei stagiuni 2023-2024!

July 17, 2023
231 Views

“Momentul mult așteptat a sosit!
Opera clujeană dezvăluie programul artistic al viitoarei stagiuni!

Opera Națională Română Cluj-Napoca marchează deschiderea stagiunii 2023-2024 cu o premieră care va pune categoric zâmbetul pe buzele tuturor: celebra operă comică Le nozze di Figaro de W. A. Mozart! Bazată pe o comedie a lui Pierre Beaumarchais, opera mozartiană prezintă povestea servitorilor Figaro și Susanna, a căror căsătorie este amenințată de intențiile dezonorante ale angajatorului lor, contele Almaviva. Pasiunea pe care acesta o dezvoltă pentru viitoarea mireasă, precum și divergența între clasele sociale, vor fi înveșmântate într-o manieră comică în cea mai nouă producție a operei clujene, pe care vă invităm să o urmăriți sâmbătă, 23 septembrie și duminică, 24 septembrie, începând cu ora 18:30.

Luna octombrie readuce pe scenă pasionala operă Carmen, o poveste despre obsesii mortale. Don Jose, soldatul care pică în mrejele iubirii pentru tânăra Carmen, va trăi o poveste cu un destin amăgitor. Vor putea cei doi să evite sfârșitul tragic al jocurilor periculoase pe care le pun la cale? Vă invităm să aflați deznodământul duminică, 1 octombrie, ora 18:30.

Baletul Tânărul și moartea al compozitorului clujean Constantin Rîpă prezintă, într-o viziune contemporană, destinul tragic a trei tineri situați în spații și timpuri complet diferite. Vă așteptăm să urmărim împreună o producție artistică încărcată de dramatism, care implică felurite ipostaze ale fenomenului morții, vineri, 6 octombrie, ora 18:30.

Colosala producție a operei pucciniene La Fanciulla del West, revine pe scena Operei clujene cu două reprezentații: vineri, 27 octombrie și duminică, 29 octombrie, ora 18:30, aducând-o în rolul protagonistei Minnie pe soprana invitată Gabriëlle Mouhlen. Ne vom bucura împreună de costumații spectaculoase și de o poveste fascinantă, care ne transpune în atmosfera vestului sălbatic, relatând aventurile celor doi tineri îndrăgostiți: Minnie și Dick.

Continuăm și faimoasele tururi ghidate bilingve în luna octombrie, care oferă șansa tuturor de a vizita și descoperi povestea inedită a Operei clujene.

Suntem nerăbdători să vă revedem începând cu luna septembrie și să ne bucurăm împreună de spectacol!”

Leave A Comment

%d bloggers like this: