Cât mai durează canicula. ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni

July 18, 2023
127 Views

Vremea se va menține caniculară în următoarele două săptămâni în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius, însă vor fi și episoade de instabilitate atmosferică, fiind așteptate ploi pe arii extinse în mai toate regiunile, potrivit prognozei reactualizate a Agenției Naționale de Meteorologie pentru perioada 17-30 iulie.
….
Vremea în Transilvania
În prima zi local va fi caniculă și în această regiune, apoi tendința va fi de ușoară scădere, iar cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime se va situa între 29 și 31 de grade. Media minimelor termice va fi de 16-18 de grade în prima săptămână, cu cea mai caldă dimineață în 18 iulie și în jurul a 14 grade în a doua parte a intervalului.
Vor fi intervale cu instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, fiind așteptate ploi pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ, urmând a se înregistra între 19 și 23 iulie și după 26 iulie.
…..
Vremea la Munte
Vremea se va menține caldă și în zona montană. Până în 26 iulie, media temperaturilor maxime va fi în general de 22-23 de grade și doar spre sfârșitul lunii se pot înregistra valori ușor mai coborâte, la o medie de 20 de grade.
Media temperaturilor minime pe parcursul intervalului va oscila între 12 și 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel vor fi intervale cu averse pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ, în special între 20 și 23 iulie, dar și în zilele de 26 și respectiv 27 iulie.

Citeşte întreaga ştire: Cât mai durează canicula. ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni

Leave A Comment

%d bloggers like this: