Consiliul Județean și Cluj Arena, premiate de UEFA pentru reușita organizării Campionatului European de Fotbal U21

Stadionul Cluj Arena, obiectiv de infrastructură sportivă edificat și administrat de Consiliul Județean Cluj, a fost premiat de UEFA pentru reușita organizării Campionatului European de Fotbal pentru Tineret, ediția 2023, dar și pentru investițiile realizate de forul administrativ județean în acest important obiectiv sportiv.

Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj: „Am primit cu o mare satisfacție această plachetă din partea celui mai înalt for fotbalistic european, în semn de aleasă mulțumire și recunoștință pentru modul în care am găzduit meciurile, felul în care s-a prezentat stadionul și gazonul, dar și pentru implicarea și colaborarea noastră în reușita evenimentului care a pus din nou Clujul pe harta fotbalului mondial. De asemenea, sunt bucuros că eforturile și banii investiți de noi în acest stadion aduc noi și noi beneficii, iar astfel de evenimente reconfirmă oportunitatea deciziei de a construi această arena ultra-modernă, la cele mai înalte standarde sportive de la acel moment”. 

Stadionul Cluj Arena a găzduit în perioada 22 iunie – 2 iulie patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal U21, printre care și un sfert de finală, deosebit de spectaculos, desfășurat între reprezentativele Franței și Ucrainei, și încheiat cu victoria țării vecine, cu scorul de 3-1.

Găzduirea acestei competiții sportive se adaugă celor peste 1.000 de evenimente găzduite de stadionul Cluj Arena în ultimii 12 ani și în cadrul cărora au participat peste 2,5 milioane de persoane.

Leave A Comment

%d bloggers like this: