Nouă din 10 români care îşi deschid un cont bancar il folosesc in mediul digital din prima zi

June 22, 2023
98 Views

Nouă din 10 români care îşi deschid un cont bancar în 2023 aleg să îl folosească în mediul digital din prima zi, susţine Cristian Mustaţă, director executiv adjunct, expert digital Banca Comercială Română.

“Piaţa din România a devenit una matură în materie de digitalizare a experienţei clientului în ultimii 3-5 ani. Clienţii sunt acum foarte interesaţi să testeze platformele de digitalizare ale unei bănci şi mai ales ţin cont de platformele digitale şi de experienţa digitală atunci când îşi aleg banca cu care o să lucreze. Evident, ne-a ajutat şi pandemia care ne-a învăţat pe toţi că putem rezolva foarte multe din nevoile noastre zilnice numai de la distanţă, fie că vorbim de acasă, fie din concediu sau de la birou. Noi ce observăm e că în 2023 aproape 9 din 10 români care îşi deschid un cont bancar aleg să-l folosească în mediul digital încă din prima zi de deschidere a acestuia. Mai ales că acum să deschizi un cont în bancă este foarte simplu. Nu trebuie să mai mergi la bancă. În doar zece minute îl poţi face de acasă”, a spus Cristian Mustaţă, la cea de a 10-a ediţie a conferinţei: “Digitalizare & Securitate Cibernetică”, organizată de Oxygen Events.

El a menţionat că BCR a înregistrat 100 de milioane de plăţi digitale în transportul public în ultimii cinci ani, din care 11 milioane în primul trimestru din anul acesta. Evoluţia corespunde unei creşteri cu 47% faţă de perioada similară din 2022.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: