Opera AI forte: inteligență artificială și premiere în noua ediție a festivalului Opera Aperta

June 8, 2023
183 Views

Cluj-Napoca, iunie 2023: Inteligența artificială preia bagheta în noua ediție Opera Aperta: tehnologii care decodează rolul dirijorului în spectacolul de operă, reprezentanții cu invitați din țară și străinătate sparg granițele clasicului și invită publicul la redescoperirea unor capodopere. Piața Unirii, Parcul Stefan cel Mare, Sala mare a operei sunt spațiile ce vor găzdui, între 22-25 iunie, cea de-a VII-a ediție a festivalului.

Festivalul se va deschide în 22 iunie, la ora 20:30, cu Innamorato di te, un concert în care baritonul Florin Estefan și tenorul Eusebiu Huțan, vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca și de bandoneonistul invitat Giancarlo Palena. Instrumentistul italian este recunoscut de pe scene precum Royal Festival Hall, Royal Opera House of Muscat sau Teatro San Carlo di Napoli pentru arta sa care atinge diverse genuri muzicale, de la baroc la contemporan.

Pentru prima oară la Cluj, spectatorii au șansa să se întâlnească, în 23 iunie, la Opera Română, cu Familia Addams. Toți ochii vor fi ațintiți asupra lui Wednesday, personajul care a făcut înconjurul internetului la începutul anului, în viziunea artiștilor Teatrului Excelsior din București și a regizorului Răzvan Mazilu.

Foto : facebook.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: