Ce se întâmplă dacă mănânci miere cu scorţişoară. Beneficii pe care nu le ştiai

May 18, 2023
247 Views

Atât mierea, cât şi scorţişoara au beneficii dovedite. O combinare a acestora creşte puterea terapeutică şi poate avea efect protector în diverse probleme de sănătate.

Prin combinarea mierii şi a scorţişoarei, se obţine un remediu cu un conţinut important de antioxidanţi, pe care ambele le conţin. Antioxidanţii sunt compuşi care protejează de radicalii liberi, prevenind deteriorarea celulelor corpului şi prevenind afecţiuni precum cancerul sau bolile de inimă.

Este însă foarte important ce miere şi ce scorţişoară să alegi. Există două tipuri principale de scorţişoară: Ceylon şi Cassia. Ceylon, care este considerată „adevărata scorţişoară”, este originar din Sri Lanka şi din unele părţi din India. Este mai greu de găsit şi este mai scumpă faţă de Cassia sau scorţişoara chinezească, sortimentul întâlnit cel mai des în magazine şi care, consumată în cantităţi mari (peste 1 linguriţă pe zi), poate avea toxicitate hepatică. Aşadar, pentru beneficii terapeutice, alege Ceylon.

În ceea ce priveşte mierea, alege sursele de încredere, de la producători autorizaţi; evită mierea apoasă şi moale, care nu este naturală.

Reduce colesterolul şi oferă protecţie faţă de bolile de inimă
Atât mierea, cât şi scorţişoara pot scădea riscul de a dezvolta boli de inimă. S-a demonstrat că mierea reduce nivelul de colesterol rău cu 6%, pe cel al trigliceridelor cu 11% și poate mări nivelul de colesterol bun. La rândul ei, scorţişoara poate scădea nivelul colesterolului total. Şi cum colesterolul crescut este asociat cu probabilitatea de a dezvolta boli de inimă, consumul de miere şi scorţişoară poate avea efect protector contra acestora.

Remediu contra diabetului
S-a dovedit că scorţişoara este un leac benefic pentru cei cu diabet, precum şi pentru prevenirea acestei boli. Unele studii au arătat că scorţişoara poate scădea nivelul zahărului în sânge la persoanele cu diabet. Mai exact, ajută la creşterea sensibilităţii la insulină. Mierea are, de asemenea, unele beneficii potențiale pentru persoanele cu diabet. Studiile au arătat că mierea afectează nivelul zahărului din sânge mai puțin decât zahărul. Totodată, poate reduce nivelul colesterolului rău şi al trigliceridelor la persoanele cu diabet. Totuşi, pentru că este sursă de carbohidraţi, mierea trebuie consumată cu moderaţie de cei cu diabet.

Leac cu efect calmant
Un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga a arătat că pacienţii cu artrită care au luat înainte de micul-dejun miere cu scorţişoară au avut o ameliorare a durerilor care însoţesc această boală. După o săptămână de la administrarea acesui remediu, 73 din cei 200 de pacienţi au scăpat de durere. După o lună în care au luat miere cu scorţişoară, pacienții care anterior nu puteau să meargă şi să se miște au fost capabili să facă aceste acţiuni fără durere.

Adjuvant în infecţiile urinare
Cercetările au arătat că un amestec de miere și scorțișoară poate distruge germenii din vezică. În cazul în care ai o infecție a vezicii urinare, un amestec de miere și scorțișoară poate fi de ajutor.

Un studiu a arătat că mierea cu scorţişoară a ameliorat durerea, anorexia şi constipaţia la pacientele cu cancer de sân.

Cum se prepară

……

Leave A Comment