Tranzactii de peste 350 milioane de euro inregistrate in T1 ; platile online au crescut cu 30% (Netopia)

April 25, 2023
235 Views

Valoarea tranzacţiilor realizate în România prin intermediul tuturor metodelor de plată disponibile, inclusiv mobil, desktop şi tabletă, a depăşit 350 de milioane de euro, în primul trimestru din 2023, în creştere în raport cu intervalul similar din anul anterior, conform datelor publicate, luni, de un procesator de plăţi electronice.

Astfel, potrivit Netopia Payments, tranzacţiile online procesate au crescut cu 30%, de la un la altul, la o valoare de 265 de lei.

În ceea ce priveşte platformele de e-commerce folosite de comercianţi în primul trimestru, topul rămâne neschimbat, comparativ cu anul trecut. WooCommerce, modulul de e-commerce al WordPress, conduce cu aproape 50%, urmat de platformele custom, cu aproape 15%, iar Shopify ocupă locul trei, cu aproximativ 9%.

La acest moment, Netopia Payments are peste 30 de integrări cu diverse platforme, locale şi internaţionale, pentru a oferi comercianţilor o modalitate sigură şi uşoară de a accepta plăţi online pentru produsele şi serviciile lor.

Raportul citat relevă faptul că, în primul trimestru din anul în curs, peste două treimi dintre români au folosit smartphone-ul pentru a face cumpărături.

Grupul Netopia este un conglomerat de companii româneşti înfiinţat în 2003 şi este format din: Netopia Payments, mobilPay Wallet, web2sms şi Kartela. În prezent, peste 24.000 de afaceri din industria de e-commerce folosesc serviciile şi soluţiile Netopia: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS, marketing prin SMS sau reîncărcări cartele de telefonie mobilă.

Pentru a asigura securitatea tranzacţiilor, compania utilizează multiple metode, cum ar fi criptarea datelor, prevenţia împotriva fraudei prin ultimele tehnologii disponibile şi autentificarea în doi factori. Totodată, Netopia Payments a obţinut cel mai înalt standard în securitate – Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS), care asigură un ecosistem sigur de transfer al informaţiilor. AGERPRES

Leave A Comment