Alimente care curăță plămânii. Ce să elimini din alimentație pentru a avea plămâni sănătoși

April 21, 2023
245 Views

 

O dietă sănătoasă și echilibrată contribuie în mare măsură la menținerea unui organism puternic, inclusiv a plămânilor. În general, ar trebui să consumăm o varietate de alimente din fiecare grupă alimentară pentru a neă menține plămânii sănătoși.
Nutriționiștii spun că mai multe plante și mai puține alimente procesate sunt mai bune pentru aproape toată lumea. Pentru a menține sănătatea plămânilor în formă maximă, iată câteva exemple de alimente care sunt favorabile, dar și o listă de alimente care ar trebui evitate sau reduse pe cât posibil. Asta pe lângă fumat și ate obiceiuri nesănătoase.

Categorii de alimente benefice pentru plămâni
O serie de alimente au capacitatea de a favoriza sănătatea plămânilor, dar nu numai. De altfel, aceste alimente ajută întregul organism.

Alimente bogate în fibre
Zmeura, mazărea, lintea și fasolea neagră, toate sunt bogate în fibre, ceea ce este excelent pentru plămâni. Cercetările sugerează că persoanele care mănâncă mai multe fibre au plămâni care funcționează mai bine. Alte alimente bogate în fibre includ spaghetele din grâu integral, fasolea coaptă, semințele de chia, quinoa, perele și broccoli.

Cafea
Vești bune pentru iubitorii de cafea. O ceașca de dimineață ar putea face o favoare plămânilor. Cercetările indică o legătură între cafeaua obișnuită și plămânii mai sănătoși. Acest lucru s-ar putea datora cofeinei, care este antiinflamatoare, și polifenolilor, care sunt antioxidanți și, de asemenea, antiinflamatori, scrie Web MD.

Cereale integrale
Cerealele integrale sunt excelente pentru plămâni. Acestea includ orezul brun, pâinea integrală, pastele din grâu integral, ovăzul, quinoa și orzul. Nu numai că alimentele din cereale integrale sunt bogate în fibre, care au calități antioxidante și antiinflamatorii, dar sunt și bogate în vitamina E, seleniu și acizi grași esențiali, care sunt buni pentru sănătatea plămânilor. Cerealele rafinate, cum ar fi făina albă și orezul alb, își pierd multe dintre substanțele nutritive în procesul de măcinare.

Fructe de pădure
Fructele roșii și albastre, cum ar fi afinele și căpșunile, sunt bogate într-un flavonoid numit antocianină, care le dă culoarea și este, de asemenea, un puternic antioxidant. Cercetările sugerează că acest pigment poate încetini declinul natural al plămânilor pe măsură ce îmbătrânim. Într-un studiu, bărbații în vârstă care au mâncat cel puțin două porții de afine pe săptămână au avut un declin considerabil mai mic al funcției pulmonare decât cei care au mâncat mai puține afine sau nu au mâncat deloc.

Legume cu frunze verzi
Puneți-vă în farfurie spanac, brănză și alte legume cu frunze verzi și ați putea reduce riscul de a face cancer pulmonar. Un studiu a constatat că verdețurile chinezești sunt deosebit de bune în acest scop. Acest lucru s-ar putea datora faptului că sunt bogate în carotenoizi, care sunt antioxidanți.

Produse lactate

…..

Leave A Comment