De ce ar trebui să consumi nuci. 12 beneficii incredibile pentru sănătate

April 10, 2023
101 Views

Despre alimentația sănătoasă se vorbește foarte mult în ultimii ani și tot mai mulți oameni încearcă să-și adpateze stilul de viață și de alimentație pentru o viață sănătoasă. Toate recomandările includ, pe lângă alte alimente sănătoase, consumul de nuci.

Nucile fac parte din categoria oleaginoaselor și, dacă nu sunteți alergic la ele, vă vor asigura o serie de beneficii pentru sănătate.

Sunt considerate un aliment uimitor, plin de nutrienți și grăsimi sănătoase, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

De asemenea, se știe că acestea îmbunătățesc sănătatea generală a inimii, reduc riscul de accident vascular cerebral, favorizează o funcție sănătoasă a creierului, ajută la gestionarea greutății și pot chiar ajuta la prevenirea cancerului. Polifenolii din nuci ajută la combaterea stresului oxidativ și a inflamației. Nucile sunt, de asemenea, un aliment super prietenos pentru intestine. Acestea susțin sănătatea microbiotei și a intestinului.

12 beneficii pentru sănătate ale consumului de nuci

Îmbunătățește sănătatea inimii
Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, inclusiv în acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru menținerea sănătății inimii. Studiile au arătat că un consum regulat de nuci poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la diminuarea inflamației din organism.

Îmbunătățește funcția creierului
Studiile au arătat că acizii grași omega-3 pot îmbunătăți funcția cognitivă, memoria și starea de spirit.

Ajută la gestionarea greutății
Nucile pot ajuta la gestionarea greutății datorită conținutului ridicat de fibre și proteine, ceea ce poate reduce aportul total de calorii.

Ajută la gestionarea diabetului
Nucile pot fi, de asemenea, benefice pentru gestionarea diabetului, deoarece s-a demonstrat că acestea îmbunătățesc sensibilitatea la insulină și, astfel, reduc nivelul de zahăr din sânge.

Ajută la prevenirea cancerului
Studiile au indicat că nucile pot ajuta la prevenirea deteriorării celulare și la reducerea riscului de cancer.

Favorizează sănătatea digestivă
Nucile ajută la îmbunătățirea digestiei stomacului, reduc riscul de constipație și îmbunătățesc sănătatea intestinală.

Ajută la sănătatea oaselor

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: