Generalul în rezervă doctor inginer Aurel LITAN – Mă gandesc la ” furtisagul guvernamental ” legat de achizitia tancurilor M 1 ABRAMS

La ce ma gandesc,
La cate se intampla in lumea asta, la ce se intampla la noi in tara, la cate si mai cate. Nu ma gandesc la pensii speciale, ca doar zilele astea am vazut ca numai ” specialii ” au fost la munca ( vezi structurile Ministerului de Interne care au actionat in zonele de est si nord est ale tarii ) ca ceilalti ” speciali ” au stat la caldura.
Ma gandesc la ” furtisagul guvernamental ” legat de achizitia tancurilor M ! ABRAMS. Nu stiu cati dintre dumneavoastra cunosc acest tanc, cati stiu ce inseamna pentru tara achizitia acestui tanc. Am adresat o scrisoare Ministrului Apararii Nationale si am cerut unele explicatii. scrisoarea este urmatoarea :
Domnului
Angel Tîlvăr
Ministrul Apărării Naţionale
Stimate domnule ministru,
Sunt generalul în rezervă doctor inginer Aurel LITAN.
Vă rog să-mi spuneţi de ce a fost ales, pentru înzestrarea armatei noastre tancul M 1 Abrams ?
1. Care au fost criteriile care au stat la baza alegerii acestui tanc;
2. Cine a stabilit aceste criterii ;
3. Dacă în comisie au fost şi ingineri, de tancuri şi auto, absolvenţi ai Academiei Tehnice Militare şi care sunt aceştia ;
4. Dacă a-ţi fost informat ce implică achizionarea unui astfel de mijloc de luptă ( de la schimbarea unităţilor de măsură la schimbarea concepţiei de luptă a armatei ) ;
Aştept răspunsul dumneavoastră, şi imi permit să fac public răspunsul şi comentariile mele la această alegere.
Vă informez că sunt inginer de tancuri şi auto, şi acum 40 de ani lucrarea mea de licenţă avea titlul ” Tanc de 45 de tone cu motor cu turbina cu gaze ”, şi atunci am arătat, când despre M1 Abrams se vorbea doar „ la secret ”, că acest tip de tanc, cu motor cu turbină cu gaze, nu este compatibil cu nevoile armatei române.
Pot fi contactat la adresa de email aurellitan@yahoo.com sau la numerele de telefon 0749 678 395 ori 0722 678 395
Cu deosebit respect,
General de brigadă,(r).
dr.ing Aurel LITAN
Dupa cum vedeti, dragi colaboratori, la asta ma gandesc. Aruncam banii tarii, ne indatoram pana cand nici nepotii nostii nu o sa poata plati pentru tehnica militara ce nu este pentru noi.
Nu vreau sa fac afirmatii lipsite de acoperire, va rog sa luati in calcul ca urmatoarele cuvinte ca vin de la un om obosit, sau cum zicea tata, Dumnezel sa-l ierte, nu m-ai vorbim serios, dar cine a propus achizitia acestui tanc, sau a fost fara experienta,sau, fara a spune altfel, sau este tradator. Sau ambele.
Va las pe voi sa va spuneti parerea
O seara frumoasa
arata Generalul Litan , intr-o postare publică pe facbook

Leave A Comment

%d bloggers like this: